P45-ös lap vízhűtéssel, MSI-módra

P45-ös lap vízhűtéssel, MSI-módra

Az Intel soron következő középkategóriás lapkakészlete, azaz a P45-ös chipszet kedvező fogadtatásra talált a gyártók körében, ugyanis a neves vállalatok mind-mind extrém alaplapokat készítenek a lapkakészlet felhasználásával. Már számos különleges P45-ös alaplapról adtunk hírt, ám most itt van egy újabb, ezúttal az MSI kínálatából. Az MSI P45 Diamond névre keresztelt újdonsága üde színfolt a P45-ös lapok között. A gyártó terméke P45-ös északi híddal és ICH10R déli híddal büszkélkedik, ám nem ettől különleges. A gyártó egy hibrid hűtési megoldással vértezte fel az alaplapot, amely rész hőcsövekből, réz hűtőbordákból és egy vízhűtő blokkból áll, ez utóbbi az északi hídon foglal helyet.

Csak úgy, mint a többi P45-ös alaplap, az MSI terméke is képes az Intel 45nm-es gyártási technológiájával készült processzorok fogadására. Az alaplapon két darab PCI Express 2.0 x16-os csatolófelületet találunk, amelyek közül az egyik x8-os sávszélességgel képes üzemelni. Az alaplap természetesen Crossfire támogatással érkezik, a termék nyolc darab SATA 3Gbps-os porttal és két darab eSata csatolóval érkezik, de ezeken kívül két darab gigabites hálózati csatlakozóval is felvértezi a gyártó.

Különlegesség, hogy az MSI P45 Diamond beépített bekapcsoló gombbal, reset gombbal és CMOS Clear mikrokapcsolóval rendelkezik. Az eddigiekben ez a lehetőség általában a felsőkategóriás alaplapok kiváltsága volt, így öröm látni, hogy végre a középkategóriában is kezd elterjedni. Az MSI P45 Diamond pontos megjelenésével és árával kapcsolatban egyelőre nincsenek információk. Az alaplap megjelenéséig gyönyörködjünk a fenti képekben.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward