Özönlenek a Radeon HD 5670-esek

Az AMD ma végre hódító útjára indította Radeon HD 5670-es videokártyáit, amelyekről az első tesztek már meg is jelentek. A termékek azóta a különböző AMD partnerek kínálatában is szép számmal jelen vannak, így most ezekből csemegézünk.

Özönlenek a Radeon HD 5670-esek

Az AMD ma végre hódító útjára indította Radeon HD 5670-es videokártyáit, amelyekről az első tesztek már meg is jelentek (és már mi is készülünk eggyel). A termékek azóta a különböző AMD partnerek kínálatában is szép számmal jelen vannak, így most ezekből csemegézünk.

1 GB-os Radeon HD 5670-nel készült az MSI

A gyártó legolcsóbb DirectX 11-es támogatással ellátott videokártyája az R5670-PMD1G típusjelzést kapta. Az egyedi kinézettel és hűtéssel ellátott újdonság egy 40 nm-es csíkszélességgel készülő Redwood GPU-t tartalmaz, amely 400 stream processzorral és 128-bites memória interfésszel büszkélkedik. A majdnem referencia órajeleken üzemelő kártyán 1 GB-nyi GDDR5-ös típusú fedélzeti memória kapott helyet, a chipek effektív 4040 MHz-en ketyegnek, azaz 40 MHz-es tuningot kaptak (1%...). A GPU esetében a magórajel 775 MHz-es értéket képvisel.

Az új kártya többi társához hasonlóan CrossfireX és ATI Eyefinity támogatásokkal érkezik, videó kimenetek tekintetében pedig egy DVI, egy HDMI és egy DisplayPort csatlakozót tartalmaz. A kártya kereskedelmi forgalomban egyelőre nem érhető el, de már előrendelhető: az újdonságért 99 eurót kérnek.

[bold]Az XFX hatféle Radeon HD 5670-es kártyát kínál majd

[/bold]

Az XFX műhelyéből háromféle 512 MB-os, illetve háromféle 1 GB-os Radeon HD 5670-es modell jelenik meg, amelyekről egyelőre nincs túl sok információ. Az biztos, hogy a kínálatban lesznek egyslotos, referencia órajeleken működő 512 MB-os és 1 GB-os modellek, amelyeknek hűtőjén a gyártó saját matricája fog díszelegni. A termékek 100 dollár körüli áron kerülnek majd forgalomba. (A gyártó oldalán egyelőre mind a hat modellnek egyezik az órajele és a felépítése)

[bold]A Sapphire sem marad ki a sorból

[/bold]

A Sapphire első körben szintén referencia órajeleken üzemelő Radeon HD 5670-es videokártyákat kínál majd, amelyek 1 GB-nyi vagy 512 MB-nyi fedélzeti memóriát tartalmaznak modelltől függően. Az újdonságok a gyártóra jellemző kék színű nyomtatott áramköri lapra épülnek (PCB), és a referenciánál jobb hűtéssel rendelkeznek.

A kártyákon DVI, HDMI és DisplayPort csatlakozók lesznek jelen, de olyan kiadás is piacra kerül, amely D-Sub, DVI és HDMI csatlakozókat tartalmaz.

[bold]Egyedi hűtéssel érkeznek a PowerColor kártyái

[/bold]

A PowerColor kínálatában is feltűntek a gyártó megoldásai Radeon HD 5670 témában. A gyártó újdonságai specifikációk tekintetében tökéletesen megegyeznek a referencia modellekkel, azaz a 400 stream processzort tartalmazó 40 nm-es Redwood GPU 775 MHz-en ketyeg majd, míg az 512 MB-nyi, illetve 1 GB-nyi fedélzeti memória órajele 4000 MHz-es értéket képvisel. A termékek esetében különlegesség, hogy azok az Arcitc Cooling által készített hűtőt tartalmazzák majd, amely 92 mm-es ventilátor segítségével próbálja a referencia modelleknél halkabban és hatékonyabban hűteni az egységeket.

Az új kártyák D-Sub, DVI és HDMI videó kimenetekkel lesznek felvértezve, áruk pedig 100 dollár körül alakul majd. A friss jövevények hamarosan elérhetőek lesznek az üzletek polcain a többi gyártó Radeon HD 5670-eseivel együtt (van, amelyik márka már hazánkba is megérkezett, így nemsokára kikerülnek a webshopba).

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward