Ötmillió dollárba került a 3DMark Vantage

A Futuremark legfrissebb rendszerteljesítmény mérő alkalmazásának, a 3DMark Vantage-nak a fejlesztése bizony nem volt olcsó a vállalat számára. Az elmúlt évek során egyre több pénze  került a tesztprogramok fejlesztése: a legfrissebb újdonság elkészítéséhez már nagyjából 5 millió dollárra volt szükség. A nagymennyiségű pénz meg is látszik az alkalmazáson: a szoftver 32- és 64-bites rendszereken egyaránt tökéletesen fut, valamint képes natív módon futni úgy, hogy akár 32 szálat is igénybe vesz (négyprocesszoros Bloomfield rendszer esetében).

Ötmillió dollárba került a 3DMark Vantage

A Futuremark legfrissebb rendszerteljesítmény mérő alkalmazásának, a 3DMark Vantage-nak a fejlesztése bizony nem volt olcsó a vállalat számára. Az elmúlt évek során egyre több pénzbe került a tesztprogramok fejlesztése: a legfrissebb újdonság elkészítéséhez már nagyjából 5 millió dollárra volt szükség. A nagymennyiségű pénz meg is látszik az alkalmazáson: a szoftver 32- és 64-bites rendszereken egyaránt tökéletesen fut, valamint képes natív módon futni úgy, hogy akár 32 szálat is igénybe vesz (négyprocesszoros Bloomfield rendszer esetében).

A fejlesztés egyre drágább: a PCMark Vantage egymillió dollárba került, míg a 3DMark 05 és 3DMark 06 elkészítéséhez egyaránt két-kétmillió dollárra volt szükség. Oliver Baltuch szerint, aki a Futuremark Corporation elnöke, a vállalat pontosan azért változtatott a stratégiáin, mivel egyre drágább "előállítani" az újabbnál újabb tesztprogramokat. A legnagyobb probléma, amellyel korábban szembe találta magát a a cég az az, hogy a vállalatok a Futuremark programjainak ingyenes verzióival mérik rendszerük teljesítményét és ezek segítségével reklámozzák termékeiket az AIB gyártóktól a rendszerépítőkig. Ez számukra jó, de némi kárt okoz a Futuremark számára, az ugyanis jelentősebb bevételektől esik el.

Az első alkalmazás, amely ennek gátat szabott, a PCMark Vantage volt. Amennyiben a vállalat legfrissebb tesztprogramja profitot hoz a Futuremark konyhájára, azt jelentős mérföldkő lesz a cég életében, ugyanis így még több erőforrást fordíthat a következő generációs tesztprogramok fejlesztésére, amelyek már Windows 7 alatt fognak üzemelni. Természetesen a következő generációs tesztprogram megjelenéséig megpróbál helytállni a piacon a 3DMark Vantage - állítják a készítők.

A 3DMark Vantage eltér a 3DMark változatoktól. A szoftver egy felhasználós próbaverziójának használatához a felhasználóknak regisztrálniuk kell, majd a kapott aktivációs kód beírása után tesztelhetnek is. A program Basic Edition változata 6.95 dollárba kerül, de ebben a verzióban nincs benne minden teszt és minden beállítási lehetőség. Az Advanced Edition már tartalmaz minden beharangozott funkciót és tesztet, ezért a szoftverért 19,95 dollárt kér a gyártó. Azoknak, akik nem non-profit céllal futtatják az alkalmazást (nagyvállalatok, gyártók), meg kell vásárolniuk a Professional Edition-t, ez pedig már 495 dollárba kerül.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward