Öt új taggal bővül az ATI FirePro család

Az AMD professzionális videokártya kínálatában mától nem kevesebb, mint öt új tag jelenik meg. Az ATI FirePro családban helyet foglaló jövevények mindannyian DirectX 11-es támogatással érkeznek és az előző generációs megoldásokhoz képest modelltől függően akár kétszer nagyobb teljesítményt is kínálnak, emellett Eyefinity támogatással is rendelkeznek, ami a professzionális felhasználók számára új lehetőségeket nyit meg.

Öt új taggal bővül az ATI FirePro család

Az AMD professzionális videokártya kínálatában mától nem kevesebb, mint öt új tag jelenik meg. Az ATI FirePro családban helyet foglaló jövevények mindannyian DirectX 11-es támogatással érkeznek és az előző generációs megoldásokhoz képest modelltől függően akár kétszer nagyobb teljesítményt is kínálnak. Emellett persze Eyefinity támogatással is rendelkeznek, ami a professzionális felhasználók számára új lehetőségeket nyit meg.

Az újdonságok között találunk felsőkategóriás, középkategóriás és belépő szintű megoldásokat egyaránt, így mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb kártyát. Kezdjük is a sort a felsőkategória képviselőjével, az ATI FirePro V7800-as modellel. Ez az egyslotos hűtővel rendelkező termék 40 nm-es Cypress GPU-val érkezik, amely 1440 darab stream processzort tartalmaz, a fedélzeti memória szerepét pedig 2 GB-nyi GDDR5-ös chipre bízták, ami 256-bites memória interfészen keresztül kapcsolódik a GPU-hoz, így 128 GB/s-os memória sávszélesség áll rendelkezésre. Az újdonság 105W-os TDP-vel büszkélkedik, videó kimenetei között pedig egy DVI és két DisplayPort csatlakozót találunk.

Ha a ranglétrán felülről lefelé haladunk, akkor a második kártya a sorban a V5800-as modell. Ezen az egységen már egy 40 nm-es csíkszélességgel készülő Juniper grafikus processzor van jelen, amely 800 stream processzort és 128-bites memória interfészt kínál. Az 1 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memóriával felvértezett kártya 75W-os TDP-vel bír és V7800-as társához hasonlóan szintén egy DVI és két DisplayPort csatlakozó van jelen rajta. A memória sávszélesség itt 64 GB/s körül alakul.

A V4800-as újdonság már 40 nm-es Redwood GPU köré épül, így a rendszer 400 stream processzorból gazdálkodhat. A terméken 1 GB-nyi fedélzeti memória van jelen, a videó kimenetek között pedig itt is egy DVI és két DisplayPort bújik meg. A következő újdonság a FirePro V3800, amely az eddigiekkel ellentétben nem teljes méretű, hanem alacsony profilú nyomtatott áramköri lappal érkezik. A termék 400 stream processzorral, 512 MB-nyi GDDR3-as fedélzeti memóriával és egy DVI, valamint egy DisplayPort csatlakozóval büszkélkedik.

A lista végén a FirePro 2460 Multi View található, amely szintén alacsony profilú felépítéssel bír, ám aktív helyett már passzív hűtést kapott, így teljesen csendben végzi el a rá bízott feladatot. Ez a kártya már négy darab mini DisplayPort csatlakozót tartalmaz, TDP-je pedig 20W alatt helyezkedik el.

A CAD/CAM tervezők, videó vágók, modellezők és egyéb grafikai szakemberek számára készített FirePro termékcsalád tagjai hamarosan elérhetőek lesznek kereskedelmi forgalomban is, a termékek ajánlott végfelhasználói árával kapcsolatban egyelőre nincsenek információk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward