Öt új processzor az AMD kínálatában

Az AMD öt új AM3-as tokozású processzorral bővítette termékpalettáját, a friss jövevények Socket AM2+-os és Socket AM3-as alaplapokban egyaránt zökkenőmentesen üzemelnek, a processzorok beépített memóriavezérlőjének köszönhetően pedig mind DDR2-es, mind DDR3-as memória modulokkal kompatibilisek attól függően, hogy az adott alaplapon milyen RAM slot található.

Öt új processzor az AMD kínálatában

Az AMD öt új AM3-as tokozású processzorral bővítette termékpalettáját, a friss jövevények Socket AM2+-os és Socket AM3-as alaplapokban egyaránt zökkenőmentesen üzemelnek, ugyanis a processzorok beépített memóriavezérlőjének köszönhetően mind DDR2-1066MHz-es, mind DDR3-1333 MHz-es memória modulokkal kompatibilisek attól függően, hogy az adott alaplapon milyen RAM slot található. Az öt újdonság mindegyike 95W-os TDP-vel, valamint magonként  512 KB másodszintű gyorsítótárral rendelkezik.

A 45 nm-es csíkszélességgel készülő termékek között két darab hárommagos HEKA és három darab négymagos Deneb újdonságot üdvözölhetünk. A piacon egyedüliként készít a vállalat hárommagos központi egységeket, amelyeknek sora most a Phenom II X3 720 Black Edition és a Phenom II X3 710-es modellekkel bővült. Az új processzorok közül a Phenom II X3 710-es CPU 2,6 GHz-es órajelen üzemel, 6 MB harmadszintű gyorsítótárat tartalmaz, és 125 dollárba kerül. Az erősebbik változat, azaz a Phenom II X3 720 Black Edition már 2,8 GHz-es órajelen működik, a termék szintén 6 MB harmadszintű gyorsítótárat tartalmaz, és 145 dollárért vásárolható meg. A Black Edition modell annyiban különleges, hogy a termék szorzózár-mentes, azaz a processzor szorzóját nem csak lefelé, de felfelé is szabadon lehet módosítani a még sikeresebb és egyszerűbb tuning érdekében.

A négymagosok között három új tag van jelen. A Phenom II X4 805-ös verzió 4 MB harmadszintű gyorsítótárral és 2,5 GHz-es órajellel érkezik, árával kapcsolatban egyelőre nincsenek információk. A második újdonság a Phenom II X4 810-es változat, amely szintén 4 MB harmadszintű gyorsítótárral van ellátva, de már 2,6 GHz-es órajellel bír. Ez utóbbi modell 175 dolláros áron kerül a boltok polcaira. Az utolsó friss processzor a Phenom II X4 910-es típusjelzést viseli, ez a termék 2,6 GHz-en ketyeg és már 6 MB harmadszintű gyorsítótárat tartalmaz. A Phenom II X4 910 árával kapcsolatban szintén nincsenek információk.

Az AMD öt új központi egysége a gyártó közleménye szerint hamarosan megjelenik kereskedelmi forgalomban is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward