Orvosság az Intel SSD-k lassulására

Az Intel X25-M és Intel X18-M SSD-k kisebb nagyobb teljesítménybeli problémáktól szenvednek manapság, mint arról már egyik korábbi hírünkben beszámoltunk. Most egy jó hír érkezett a fent említett SSD-k tulajdonosainak: az Intel elérhetővé tett egy firmware frissítést, amely a teljesítménnyel kapcsolatos hibákra kínál megoldást és látszólag meg is szünteti azokat.

Orvosság az Intel SSD-k lassulására

Az Intel X25-M és Intel X18-M SSD-k kisebb-nagyobb teljesítménybeli problémáktól szenvednek manapság, mint arról már egyik korábbi hírünkben beszámoltunk. Most egy jó hír érkezett a fent említett SSD-k tulajdonosainak: az Intel elérhetővé tett egy firmware frissítést, amely a teljesítménnyel kapcsolatos hibákra kínál megoldást és látszólag meg is szünteti azokat.

A hiba tulajdonképpen abból adódott, hogy a meghajtók szektor-újratérképezési funkciója miatt a rajtuk tárolt fájlok jelentősen töredeztek. A szektor-újratérképezési eljárás a cellák egyenlő mértékű terheléséről gondoskodik, így a meghajtó egyes részei egyforma használatnak vannak kitéve, nem keletkeznek olyan cellák, amelyek a nagyobb mértékű igénybevétel miatt hamarabb elhasználódnának, mint a többiek.

Ez az eljárás nagyon hasznos, de sok probléma forrása. A PC Perspective munkatársai még február elején hívták fel a figyelmet a hibajelenség létezésére: a töredezett fájlok miatt az SSD-k egyes esetekben 25-30 MB/s-mal lassabbak voltak. A PC Perspective munkatársai a frissítést természetesen telepítették egy szóban forgó meghajtóra, majd azt tapasztalták, hogy a két hónapja használatban lévő rendszer 30MB/s helyett 76 MB/s-os sebességgel ír, ami bizony észrevehető javulást jelent. A frissítés működni látszik, ám a tesztelés tovább folyik, hogy kiderüljön: vajon van-e még valami probléma az Intel SSD-inél? Ha lesz újabb fejlemény, beszámolunk róla.

A frissítést az érintettek innen tölthetik le.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward