Olcsóbb lesz, majd eltűnik a Core 2 Quad Q6600

A következő év elején megszűnik az Intel egyik legnépszerűbb négymagos processzorának gyártása és forgalmazása. A Core 2 Quad Q6600-as modell eltűnése előtt még egy kisebb árcsökkentésen is átesik - számolt be róla a DigiTimes. A gyártóhoz közelálló források véleménye szerint a processzorból felhalmozott raktárkészleteket még az év vége előtt szeretnék kiüríteni a gyártók és a viszonteladók.

Olcsóbb lesz, majd eltűnik a Core 2 Quad Q6600

A következő év elején megszűnik az Intel egyik legnépszerűbb négymagos processzorának gyártása és forgalmazása. A Core 2 Quad Q6600-as modell eltűnése előtt még egy kisebb árcsökkentésen is átesik - számolt be róla a DigiTimes. A gyártóhoz közelálló források véleménye szerint a processzorból felhalmozott raktárkészleteket még az év vége előtt szeretné kiüríteni az Intel és a viszonteladók.

Jelenleg az Intel árlistáján a Core 2 Quad modell 183 dolláros áron szerepel, ez az összeg persze csak nagy volumenű vásárlás, egészen pontosan 1000 darabos rendelés esetén érvényes. A külföldi piacon körülnézve, a legolcsóbb Intel Core 2 Quad modell ára már most is 175,99 dollár körül helyezkedik el, ami egyáltalán nem rossz egy 65 nm-es csíkszélességgel készülő, négymagos, 2,4 GHz-es modellért, főleg ha azt nézzük, hogy a termék két évvel ezelőtt 850 dolláros ajánlott fogyasztói áron került piacra.

Természetesen az Intel nem ok nélkül dönt a népszerű processzor gyártásának befejezése mellett. A 45 nm-es Core 2 Quad Q8200-as processzort már 179,99 dolláros áron elérhetjük, a négymagos termék 2,33 GHz-es órajelen üzemel és elődjénél sokkal energiatakarékosabb a 45 nm-es csíkszélességnek köszönhetően. Az Intel Core 2 Quad Q8200 mellett szól az is, hogy az egység azonos órajelen gyorsabb, mint a Q6600-as modell, de különbség az is, hogy a Q8200-as magasabb FSB mellett üzemel.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward