Olcsóbb, GT200-alapú Quadro FX érkezik

Az Nvidia egy új kártyát dobott piacra, amellyel a fanatikus CAD-eseknek és a professzionális felhasználóknak próbál kevező árú alternatívát nyújtani. A vállalat új terméke Quadro FX 4800-as típusjelzéssel érkezik, a termék tulajdonképpen a GeForce GTX 260-as modell rokona, amely néhány extrával és lényegesen borsosabb árral próbál majd szerencsét a professzionális videokártyák szegmensében.

Olcsóbb, GT200-alapú Quadro FX érkezik

Az Nvidia egy új kártyát dobott piacra, amellyel a fanatikus CAD-eseknek és a professzionális felhasználóknak próbál kevező árú alternatívát nyújtani. A vállalat új terméke Quadro FX 4800-as típusjelzéssel érkezik, ami tulajdonképpen a GeForce GTX 260-as modell rokona, és néhány extrával (valaming lényegesen borsosabb árral) próbál majd szerencsét a professzionális videokártyák szegmensében.

Galéria megnyitása
Galéria megnyitása

Az FX 4800-as modell 192 darab stream processzorral van ellátva, a kártya kétslotos hűtővel, két darab DisplayPort kimenettel és egy dual-link DVI kimenettel bír. Az újdonságot a vállalat kifejezetten a professzionális felhasználók igényei szerint alakította ki: a termék 1,5 GB memóriát hordoz magán, a memóriasávszélesség értéke 76,8 GB/s-os. Különlegesség, hogy a kártya egy időben akár két darab 10-bites megjelenítő alkalmazására is lehetőséget nyújt, de érdemes megemlíteni a 128-bites grafikus futószalagot és a 32x-es FSAA képességet is (Full Scene Anti-aliasing, közismertebb nevén élsimítás), amiből az egyes tervező programok profitálhatnak.

Galéria megnyitása

A kártya 150W-os TDP-vel rendelkezik, a termék ára rendkívül magas, egészen pontosan 1999 dollár. Az összeg első ránézésre soknak tűnhet, de ha összehasonlítjuk a nemrégiben megjelent Quadro FX 5800-zal, amely 240 stream processzorral, 4 GB memóriával és 3499 dolláros ajánlott végfelhasználói árral bír, már valamelyest változik a helyzet. Átlagfelhasználóknak persze nincs szükségük erre a kártyára, a tervezők számára viszont hasznos és fontos kellék, főleg, ha komolyabb munkákról van szó (pl.: videó vágás, tudományos kutatások, renderelés, stb.).

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap