Októberben jönnek az ION-os Eee PC-k

Az ASUS hamarosan a Lenovo és a Samsung nyomdokaiba lép, már abban a tekintetben, hogy a gyártó szintén jelentkezni fog a piacon egy a szokásosnál nagyobb méretű netbookkal, amelynek megépítéséhez az Nvidia ION platformját fogják felhasználni. A Netbooknews.de információi szerint a vállalat október közepén kívánja piacra dobni az újdonságot, amelynek érkezéséről a vállalat kiszivárgott útiterve alapján szereztek tudomást.

Októberben jönnek az ION-os Eee PC-k

Az ASUS hamarosan a Lenovo és a Samsung nyomdokaiba lép, már abban a tekintetben, hogy a gyártó szintén jelentkezni fog a piacon egy, a szokásosnál nagyobb méretű netbookkal, amelynek megépítéséhez az Nvidia ION platformját fogják felhasználni. A Netbooknews.de információi szerint a vállalat október közepén kívánja piacra dobni az újdonságot, amelynek érkezéséről a vállalat kiszivárgott útiterve alapján szereztek tudomást.

A specifikációk tekintetében van egy-két meglepetés a termék esetében. Az Eee PC 11201N típusjelzéssel ellátott újdonság 12 hüvelykes képátlójú kijelzővel érkezik, és egy Atom N270-es egymagos, 1,66 GHz-en üzemelő processzort tartalmaz 2 GB rendszermemóriával karöltve. A terméket 802.11n WiFi adapterrel, beépített Bluetooth adapterrel, hatcellás akkumulátorral és Windows 7 Home Premium operációsrendszerrel láthatjuk majd viszont az üzletek polcain. A 12 hüvelykes kijelző valószínűleg 1280 x 800 pixeles natív felbontás mellett fog üzemelni, de erről a részletről egyelőre nem érkeztek hivatalos információk.

Az Eee PC 1201N modell a netbookok piacának legfelsőbb kategóriájában próbál majd szerencsét. Az újdonságot a gyártó 500 dollár körüli alapáron dobja piacra, ami több, mint a Dell Inspiron 11z modelljéé. Ebben, vagyis a Dell konfigurációban alacsony fogyasztású Celeron processzor és GMA 4500-as videó vezérlő foglal helyet és a gépet 399 dollárért vihetik haza a vásárlók. Az igazsághoz ugyan az is hozzá tartozik, hogy a Celeron processzor gyorsabb, mint az Eee PC 1201N-ben található Atom központi egység, ám az Intel GMA 4500-as videó vezérlő finoman szólva is kevésbé ütőképes, mint az új Eee PC-ben helyet foglaló GeForce 9400-as sorozatú GPU.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward