Nyolcmagos Nehalemek üzleti felhasználóknak

Az Intel a Core i7-es processzorokkal már November óta jelen van az asztali szegmensben, de a szerverek piacán is feltűntek már az új architektúrára épülő megoldások a Xeon 5500-as sorozat formájában. A vállalat a Nehalem architektúrát hamarosan újabb szerverprocesszorok készítéséhez használja fel: hamarosan érkeznek a Nehalem-EX processzorok nyolcmagos változatai, amelyek új lendületet adhatnak majd az üzleti szegmensnek, egészen pontosan a szerverek és a munkaállomások piacának.

Nyolcmagos Nehalemek üzleti felhasználóknak

Az Intel a Core i7-es processzorokkal már November óta jelen van az asztali szegmensben, és a szerverek piacán is feltűntek már az új architektúrára épülő megoldások a Xeon 5500-as sorozat formájában. A vállalat a Nehalem architektúrát hamarosan újabb szerverprocesszorok készítéséhez használja fel, érkeznek ugyanis a Nehalem-EX processzorok nyolcmagos változatai, amelyek új lendületet adhatnak majd az üzleti szegmensnek, egészen pontosan a szerverek és a munkaállomások piacának.

A friss termékek hivatalos bejelentésére ugyan csak jövő héten kerül sor, azaz a pontos specifikációk és az új modellek majd ekkor mutatkoznak be a nagyközönség előtt, ám a valódi start, majd csak 2009 végén, illetve 2010 első negyedévében lesz esedékes, azaz ténylegesen csak  a bejelentés után pár hónappal kerülhetnek forgalomba a nyolcmagos processzor szörnyetegek. A nyolcmagos Nehalem-EX processzorok esetében is elérhető lesz a Hyper-Threading technológia, azaz a központi egységek nyolc magja összesen 16 szálon lesz képes dolgozni. Az egyes processzorokban nem kevesebb, mint 2.3 milliárd tranzisztor foglal majd helyet. Az újdonságokat a gyártó főként olyan többprocesszoros rendszerekbe is ajánlja, ahol akár több, az Infiband technológia segítségével összekapcsolt kétprocesszoros alaplap is jelen van. Jelenleg több gyártó is készít olyan 1U vagy 2U formátummal rendelkező konfigurációkat, amikben akár több, mint két darab négymagos Nehalem alapú Xeon processzor foglal helyet.

A nyolcmagos Nehalem-EX processzorokat május 26-án jelenti majd be Boyd Davis, aki az Intel szerver platformokkal foglalkozó marketing csoportjának igazgatói pozícióját tölti be.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward