Nyolcmagos AMD processzorok 2009-től

Az AMD a 45 nm-es processzorait 2008. első felében mutatja be, mint arról már korábban hírt adtunk, ezen kívül egyéb újdonságok piacra dobására is készül a vállalat. A tervekszerint az első nyolcmagos AMD processzorok várhatóan 2009. folyamán látnak majd napvilágot.

Nyolcmagos AMD processzorok 2009-től

Az AMD a 45 nm-es processzorait 2008. első felében mutatja be, mint arról már korábban hírt adtunk, ezen kívül egyéb újdonságok piacra dobására is készül a vállalat. A tervek szerint az első nyolcmagos AMD processzorok várhatóan 2009. folyamán látnak majd napvilágot.

Az AMD nyolcmagos processzorai kifejezetten a szerver piacra készülnek, az egységek a Montreal kódnevet fogják viselni, az újdonságok HyperTransport 3.0-ás támogatással érkeznek. A processzorok magonként 1 MB másodszintű gyorsítótárral gazdálkodhatnak, a harmadszintű megosztott gyorsítótár mérete 6 MB és 12 MB között fog elhelyezkedni. A Montreal családban nyolcmagos és négymagos processzorok egyaránt megtalálhatóak lesznek, az újdonságokhoz a gyártó új lapkakészleteket is készít, amelyek az AMD RD890S és az RD870S típusjelzést fogják viselni.

Az új lapkakészletek és a Montreal család megjelenésére az előzetes tervek szerint valamikor 2009. első félévében kerül majd sor.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward