Nyereséges a Seagate, már SSD-ket is szállít

A Seagate első két pénzügyi negyedéve elég rosszul alakult, de ezt részben a gazdasági válság számlájára is írhatjuk, ugyanis emiatt csökkent a kereslet a merevlemezekre mind az átlagfelhasználók, mind pedig az üzleti felhasználók szegmenségben. A vállalat a legfrissebb pénzügyi eredmények ismertetésekor örömét fejezte ki: az eredmények a hat hónappal ezelőtt tervezettnél sokkal jobban alakulnak, és ami nem mellékes, a gyártó ismét nyereségességet termelt, ami az első két veszteséges negyedév után örömteli hír.

Nyereséges a Seagate, már SSD-ket is szállít

A Seagate első két pénzügyi negyedéve elég rosszul alakult, de ezt részben a gazdasági válság számlájára is írhatjuk, ugyanis emiatt csökkent a kereslet a merevlemezekre mind az átlagfelhasználók, mind pedig az üzleti felhasználók szegmenségben. A vállalat a legfrissebb pénzügyi eredmények ismertetésekor örömét fejezte ki: az eredmények a hat hónappal ezelőtt tervezettnél sokkal jobban alakultak, és ami nem mellékes, a gyártó ismét nyereséget termelt, ami az első két veszteséges negyedév után örömteli hír.

Az elmúlt pénzügyi negyedév folyamán a gyártó profitja 179 millió dollárt tett ki, az október másodikán lezárult pénzügyi negyedév folyamán a szállítási mutatók a korábbi 40,6 millióról 46,3 millió egységre növekedtek, ami azt jelzi, hogy a dolgok ha lassan is, de végre kezdenek visszatérni az eredeti kerékvágásba. A Seagate teljes harmadik negyedéves árbevétele egyébként 2,66 milliárd dollár volt, ami az előző negyedéves teljesítményhez képest szintén emelkedést mutat. Az illetékesek szerint a dolgok rendkívül jó alakulása miatt a gyártó most már 22% és 26% közötti bruttó nyereséggel tud üzemelni, ami szintén felülmúlja a hat hónappal ezelőtti várakozásokat.

Érdekesség, hogy a Seagate végre megkezdte saját SSD meghajtóinak szállítását is, amelyek hamarosan megérkeznek a rendszerépítő nagyvállalatok raktáraiba. A gyártó egyelőre nem jelentett be konkrét termékeket, de a bejelentéssel az átlagfelhasználók amúgy sem nagyon mennének semmire, ugyanis a Seagate az SSD meghajtóival egyelőre csak és kizárólag az üzleti felhasználókat célozza meg, átlagfelhasználók számára nem kínál termékeket.

A közlemény az utolsó negyedéves pénzügyi várakozásokról is ejt néhány szót: a gyártó a jelenlegi negyedév folyamán 2,75 és 2,85 milliárd dollár közötti teljes árbevételre számít.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward