Nvidia: veszteséges év és negyedév

Ion platform ide vagy oda, az Nvidia elmúlt negyedéves pénzügyi teljesítménye nem mondható valami jónak. A vállalat 481,1 millió dolláros bevételt teljesített, a veszteség mértéke pedig nettó 147,7 millió dollár az elmúlt pénzügyi negyedévben, amely január 25-én ért véget. Ezek az eredmények nem túl rózsásak, ha az egy évvel ezelőtti rekord negyedéves bevételt nézzük, ami 1,2 milliárd dollár volt, ehhez pedig 257 millió dolláros nettó nyereség tartozott.

Nvidia: veszteséges év és negyedév

Ion platform ide vagy oda, az Nvidia elmúlt negyedéves pénzügyi teljesítménye nem mondható valami jónak. A vállalat 481,1 millió dolláros forgalmat generált, miközben nettó 147,7 millió dollár veszteséggel zárta az elmúlt pénzügyi negyedévet, amely január 25-én ért véget. Ezek az eredmények nem túl rózsásak, ha az egy évvel ezelőtti rekord negyedéves bevételt nézzük, ami 1,2 milliárd dollár volt, ehhez pedig 257 millió dolláros nettó nyereség tartozott.

Az elmúlt pénzügyi évben - ami szintén január 25-én ért véget - a gyártó 30 millió dolláros veszteséget termelt, bevétele pedig 3,4 milliárd dollár volt. A 2008-as eredményekhez képest szintén nem túl jó a helyzet: akkoriban a cég 4,1 milliárd dollárt könyvelhetett el, amiből 797,6 millió dolláros nyereség származott.

Az Nvidia külön kiemelte, hogy a 2009-es fiskális évben a vállalat 303,3 millió dolláros nyereséggel zárt, amennyiben nem számolják bele a forgalomba a garanciális problémákból eredő kiadásokat és az átalakítások költségeit. A 150-200 millió dollár, amely a GPU és a lapkakészletek hibái miatt terhelte a vállalatot, bizony komoly szerepet játszott a negatív mérleg kialakulásában.

Az cég a jelenlegi negyedévre várható pénzügyi mutatókkal kapcsolatban nem bocsátkozott jóslatokba, Jen-Hsun Huang, a vállalat elnök-vezérigazgatója mindössze annyit mondott, hogy "a jelenlegi gazdasági helyzet nehéz és kiszámíthatatlan".  A vállalat a vezető nyilatkozata alapján jelenleg a költségek és a bevételek között próbál valamiféle egyensúlyt teremteni annak érdekében, hogy az Nvidia zökkenőmentesen folytathassa a fejlesztéseket. A vállalat minden területen rendelkezik tervekkel, amelyek segítségével csökkenthetőek a kiadások.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward