Nvidia: minden idők legjobb első negyedéve

Nvidia: minden idők legjobb első negyedéve

A videokártya piacon a gyártók többsége bukott: a Jon Peddie Research elemzései szerint ez a hanyatlás 2005. óta a legnagyobb volt. Annak ellenére, hogy a piac egyes szereplői gyengélkedtek, az Nvidia nagyon jó negyedévet zárt: a vállalat szerint az elmúlt időszaka  valaha volt legjobb eredményt tükrözi. A vállalat 2009-es fiskális évének első negyedéve április 27-én zárult, a társaság 1,15 milliárd dolláros bevételre tett szert, amely 176,8 millió dolláros nyereséget takar.

Éves szinten 37%-ot erősödött a vállalat bevételek tekintetében, ugyanis a 2008-as pénzügyi év első negyedévében "csak" 844,3 millió dolláros bevételt könyvelhettek el, míg a tiszta nyereség 34%-kal nagyobb, mint a tavalyi év hasonló időszakában elért eredmény. A vállalat eddigi rekord teljesítményét 2008. negyedik negyedévében érte el: ahhoz az eredményhez képest a mostani teljesítmény teljes bevételek tekintetében 4%-os csökkenést mutat, míg nyereség tekintetében 31%-kal alacsonyabb.

Az Nvidia a jelek szerint rendkívül elégedett a teljesítménnyel. A vállalat vezérigazgatója, Jen-Hsun Huang az eredményekről annyit mondott, hogy ez a teljesítmény a vállalat valaha elért legjobb első negyedéves teljesítménye, amelynek eléréséhez éves szinten 42%-os növekedés is társul GPU eladások tekintetében. A vállalat a professzionális üzleti megoldások piacán is rekord bevételre tett szert: az eredmény az elmúlt éves teljesítményhez képest 44%-os növekedést mutat.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward