Nvidia Ion: Vista Home Premium kompatibilis

Általában a netbook és nettop konfigurációkon vagy valamilyen Linux disztribúció, vagy pedig Windows XP fut, de eddig még nem igazán láthattunk olyan megoldást, amely Windows Vista Home Premium operációsrendszerrel lenne felszerelve, sőt mi több, zökkenőmentesen futtatná is azt. Most eljött az idő, a Microsoft szakemberei különböző kritériumok vizsgálatával megállapították, hogy az Nvidia Ion platformja megérdemli a Vista minősítést, ugyanis az újdonság megfelel a Vista által támasztott követelményeknek.

Nvidia Ion: Vista Home Premium kompatibilis

Általában a netbook és nettop konfigurációkon vagy valamilyen Linux disztribúció, vagy pedig Windows XP fut, de eddig még nem igazán láthattunk olyan megoldást, amely Windows Vista Home Premium operációsrendszerrel lenne felszerelve, sőt mi több, zökkenőmentesen futtatná is azt. Most eljött az idő, a Microsoft szakemberei különböző kritériumok vizsgálatával megállapították, hogy az Nvidia Ion platformja megérdemli a Vista minősítést, ugyanis az újdonság megfelel a Vista Home Premium által támasztott követelményeknek.

A minősítést odaítélő szakemberek szerint az Nvidia Ion platform tökéletesen képes az 1080p-s HD videók zökkenőmentes lejátszására, beleértve a Blu-ray filmeket is. A teszt szerint a termék DirectX 10-es támogatásának köszönhetően a játékok futtatásával sincs gond, sőt, a platform a Windows Vista Premium szolgáltatásaival is gond nélkül megbirkózik, köztük az Aero Glass-szal és a Flip3D-vel. A minősítés kitér arra is, hogy a képszerkesztés és a videó kódolás is megfelelő sebességgel zajlik, hála a GPU által kínált gyorsító funkciónak (CUDA).

Az előzetes tesztek alapján a Microsoft kijelentéseit alátámasztják a különböző weboldalak is, akik szintén zökkenőmentes 1080p lejátszásról, valamint játék esetében is elfogadható GPU teljesítményről írtak, legyen szó egy- vagy kétmagos atom processzorról (persze kompromisszumok mindenképpen kellenek). Az Nvidia közleményében kitért arra is, hogy szoros együttműködést folytat a Microsoft-tal, valamint a PC gyártó nagyvállalatokkal egyaránt, így az Nvidia Ion platformra épülő gépek nyár folyamán már széles körben elérhetőek lesznek. Az Ion platformmal ellátott netbook és nettop konfigurációk ára nagyjából 299 dollárról fog indulni - tette hozzá az Nvidia.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward