Nvidia GT300: új csodafegyver készül?

Nvidia GT300: új csodafegyver készül?

Az Nvidia időnként nagyobb változtatásokat hajt végre a GPU architektúra esetében. Jó példa erre a G80-as család, ami egy jelentős előrelépést hozott a korábbi GPU generációkhoz képest. A Hardware-Infos értesülései szerint a GT300-as grafikus processzor hasonló mérföldkő lesz, ugyanis az újdonság jelentősebb architektúrabeli változtatásokkal érkezik majd.

Galéria megnyitása

A GT300-as egység esetében már a DirectX 11-es technológia támogatása lesz jelen, ami hasonlóan nagy lépésnek bizonyul, mint a G80-as egységek esetében a DirectX 10 volt. A GT300-as grafikus processzor új számítási eljárással fog dolgozni: a jelenlegi SIMD (Single Instruction Multiple Data) formula helyett bemutatkozik a MIMD (Multiple Instruction Multiple Data). Az újítástól azt várják, hogy segítségével megnő a GPU számítási hatékonysága. Az ALU tömbök szervezése dinamikus lesz, irányításukról crossbar switch fog gondoskodni. Az Nvidia az új termékek esetében órajel csökkentést eszközöl, valamint a fogyasztások is csökkennek, ezzel egy időben pedig jelentősebb mértékben nő a teljesítmény a jelenlegi GPU generációkhoz képest. A GT300 megjelenésével a CUDA technológia is újabb mérföldkőhöz érkezik majd. Az új GPU már 40 nm-es gyártási technológiával készül, a források szerint a GPU-ban helyet foglaló tranzisztorok száma nagymértékben emelkedik.

A GT300-as újdonsággal kapcsolatban egyelőre csak kevés információ áll rendelkezésre, a források értesülései alapján az Nvidia új csodafegyvere az idei év negyedik negyedévében debütálhat, ha minden jól megy és ha igaznak bizonyulnak a pletykák. Mindenesetre az ATI is gőzerővel dolgozik az ötös HD szérián, úgyhogy érdekes évnek nézünk elébe.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward