Nvidia GT218: néhány részlet a specifikációkról

Az Nvidia a jelenlegi tervek szerint idén márciusban dobja piacra első 40 nm-es gyártástechnológiájával készülő GPU-ját, amely GT218-as kódnévvel lesz ellátva. Az új GPU a gyártó következő generációs belépő szintű megoldása lesz, amelynek várható specifikációival kapcsolatban most néhány hírmorzsa is megjelent. A GT218-as modell egyébként a jelenlegi G98-as megoldások utódjául fog szolgálni.

Nvidia GT218: néhány részlet a specifikációkról

Az Nvidia a jelenlegi tervek szerint idén márciusban dobja majd piacra az első 40 nm-es gyártástechnológiájával készülő GPU-ját, amely GT218-as kódnévvel lesz ellátva. Az új GPU a gyártó következő generációs belépő szintű megoldása lesz, amelynek várható specifikációival kapcsolatban most néhány hírmorzsa is megjelent. A GT218-as modell egyébként a jelenlegi G98-as megoldások utódjául fog szolgálni.

A GT218-as egységből összesen négy különböző változat kerül piacra. A VR-Zone munkatársai az egyik, P962-es PCB dizájnra épülő termékkel kapcsolatban szereztek be néhány információt. A DM10M1-30-as kódnéven futó modell a képek alapján egy alacsony profilú megoldás lesz, amely SFF konfigurációkba (például HTPC-be)  lehet majd ideális választás. A GT218-as GPU-val ellátott kártya 1600 MHz-es GGDR3-as memória chipekkel lesz ellátva, amelyek 64 bit széles adatsín segítségével fognak a grafikus processzorhoz kapcsolódni. Maga a GPU 550 MHz-es órajelen üzemel, a stream processzorok pedig 1375 MHz-en fognak ketyegni (ezek alapján körülbelül a 8500GT és a 8600GT között lesz a teljesítménye)

Az új grafikus processzorban összesen 32 darab stream processzor, 8 TMU és 4 ROP lesz. A GPU DVI, D-Sub és DisplayPort támogatással áll a felhasználók rendelkezésére. Az Nvidia újdonsága 22W-os fogyasztás mellett fog üzemelni és várhatóan március folyamán mutatkozik majd be a nagyközönség előtt, mint ezt már hírünk elején is említettük. A Cebit alkalmával esedékes bemutató után valamikor április folyamán kerülhetnek forgalomba a GT218-as GPU-val ellátott újdonságok.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward