NVIDIA GeForce 9800 GX2 kémfotók

Az AMD HD Radeon 3870X2-es zászlóshajója ellen már készül az Nvidia új megoldása, amely GeForce 9800GX2 típusjelzéssel debütál a közeljövőben. Sikerült néhány kémfotóhoz hozzájutnunk, amelyek az Nvidia új zászlóshajóját mutatják mg közelebbről: a képek alapján látható, hogy a videokártya S/Pdif hangkimenerttel, két darab DVI porttal és egy darab HDMI kimenettel lesz felvértezve.

NVIDIA GeForce 9800 GX2 kémfotók

Az AMD HD Radeon 3870X2-es zászlóshajója ellen már készül az Nvidia új megoldása, amely GeForce 9800GX2 típusjelzéssel debütál a közeljövőben. Sikerült néhány kémfotóhoz hozzájutnunk, amelyek az Nvidia új zászlóshajóját mutatják mg közelebbről: a képek alapján látható, hogy a videokártya S/Pdif hangkimenettel, két darab DVI porttal és egy darab HDMI kimenettel lesz felvértezve.

A VR-Zone oldalán további érdekes képek jelentek meg az újdonságról: a képeken a kártya a referencia hűtő nélkül is szemügyre vehető. A GeForce 9800 GX2 az előzetes információk szerint tulajdonképpen egy két PCB-ből álló megoldás, ezt a képek is alátámasztják, hiszen az egyik PCB-n foglal helyet az SLI chip, míg a másik PCB-n nem találunk ilyen egységet. A kártya alsó részén egy DVI és egy HDMI kimenet van jelen, míg a felső PCB-n egy DVI és egy S/PDIF csatlakozó figyelhető meg. Ahogy az látható, az alsó PCB-n egy NP200-SLI-A2 chip is helyet foglal, ez a chip tulajdonképpen a két mag közötti SLI kommunikációért felelős. Összességében az első fotók alapján a GeForce 9800 GX2 nyomtatott áramköre nem különbözik túl sokban a GeForce 8800-as sorozatnál már megismert PCB-től.

A GeForce 9800 GX2 G92-es GPU-ra épül csak úgy, mint a GeForce 8800GT és a 8800 GTS 512MB, a kártyán nyolc darab Samsung memória chip helyezkedik el, amelyek K4J52324QE-BJ1A típusjelzést viselnek. Egy gyors utánajárást követően kiderül, hogy a chipek tulajdonképpen 512Mb-es GGD3-as memóriachipek, amelyek 2000 MHz-es effektív órajel elérésére képesek.

A kártyán szemügyre vehetünk egy SLI csatlakozót is, így a jövőben valószínűleg Quad SLI módban is használható lesz a GeForce 9800 GX2, amennyiben két ilyen kártyát összekapcsolunk. A Quad SLI mód alkalmazása már a korábbi két GPU-s megoldás, a GeForce 7950 GX2 esetében is használható volt.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward