Nvidia GeForce 9600 GT SLI teszt

A Chiphell magazin kollégáinak két darab Nvidia GeForce 9600GT referencia kártyára sikerült rátenniük a kezüket, így a srácok gyorsan meg is vizsgálták, hogy az Nvidia újdonságai mire képesek SLI módban. A teszthez használt kártyák a jövőben megjelenő újdonságok mintapéldányai.

Nvidia GeForce 9600 GT SLI teszt

A Chiphell magazin kollégáinak két darab Nvidia GeForce 9600GT referencia kártyára sikerült rátenniük a kezüket, így a srácok gyorsan meg is vizsgálták, hogy az Nvidia újdonságai mire képesek SLI módban. A teszthez használt kártyák a jövőben megjelenő újdonságok mintapéldányai.

A tesztben szereplő konfiguráció Intel E6850-es processzorból (3 GHz), nForce 680i SLI lapkakészlet köré épülő alaplapból és 2 GB DDR2-800 MHz-es memóriából állt, a különböző tesztek mind Windows Vista alatt készültek. A tesztekben sajnos kizárólag a 3Dmark sorozat tagjait hívták segítségül, így "real-world", azaz játéktesztek sajnos nem készültek,pedig inkább játékok alatt derülne ki, hogy mire is képes az új jövevény. A lentebb olvasható eredményeket ajánlott távolságtartóan kezelni, hiszen ezek az eredmények a később megjelenő optimalizált driver megjelenésével némileg változhatnak.

Egyetlen 9600 GT 10036 pont elérésére volt képes 3DMark 06-ban, míg az SLI rendszer összesen 13080 pontot tudott felmutatni. Összehasonlításképpen a 9600 GT SLI rendszer 900 ponttal többet ért el, mint a 8800 Ultra videokártyával felvértezett azonos rendszerelemekből álló konfiguráció (12142 pont). 3Dmark 05-ben a 9600 GT SLI rendszer 18805 pontot, míg 3DMark 2003-ban 55000 pontot ért el. Az eredmények nem rosszak egy középkategóriás kártyától.

A 9600 GT a jelenlegi információk szerint várhatóan február 21-én debütál, ekkor megjelennek majd az első hivatalos tesztek is, amelyek nem kizárólag a szintetikus tesztprogramok segítségével vizsgálják majd, hogy mire képes az Nvidia legújabb termék.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward