Nvidia GeForce 9600 GT 512 MB teszt!

Az Nvidia 9600 GT-jének érkezéséről egyik korábbi hírünkben már beszámoltunk, most viszont a termék teljesítményével kapcsolatban is szolgálunk némi információval. Az Expreview munkatársainak köszönhetően végre lehull a lepel az újdonságról: kiderül, hogy mit is tud a kártya, illetve milyen specifikációkkal rendelkezik.

Nvidia GeForce 9600 GT 512 MB teszt!

Az Nvidia 9600 GT-jének érkezéséről egyik korábbi hírünkben már beszámoltunk, most viszont a termék teljesítményével kapcsolatban is szolgálunk némi információval. Az Expreview munkatársainak köszönhetően végre lehull a lepel az újdonságról: kiderül, hogy mit is tud a kártya, illetve milyen specifikációkkal rendelkezik. Mivel azonban ez egy korai teszt, így illik az eredményeket némi távolságtartással kezelni.

Az Nvidia a GeForce 9-es sorozat első tagjának szánja a 9600 GT-t, a kártya 650 MHz-es mag órajellel, 1625 MHz-es shader órajellel és 1800 MHz-es memória órajellel büszkélkedik. Az újdonság 65nm-es gyártási technológiával készülő GPU-jának kódneve G94-300, a kártya a P545-ös PCB dizájn szerint készült. A gyors teszthez egy Intel Core 2  QX9650-es processzort használtak, amely 3 GHz-en ketyegett, a rendszer alapját egy ASUS Maximus Formula ROG X38 DDR2-es deszka képezte, míg a memóriák szerepét egy 2x1GB-os Geil DDR2-800 4-4-4-10 1T töltötte be. Operációsrendszerként Windows Vista Ultimate 32 bit SP1 Beta V.668 került bevetésre, a videokártyához ForceWare 169.25 WHQL meghajtóprogramot alkalmaztak.

[bold]A tesztrendszer az alábbi teljesítményt nyújtotta 3DMark 06 v1.1 alatt:

[/bold]

 Az eredmények fényében nem tűnik rossznak az újdonság, persze kérdés, hogy mennyibe fog kerülni idehaza a kártya a piac többi szereplőjéhez képest, illetve az AMD megoldásaihoz viszonyítva milyen teljesítményre lesz képes a már optimalizált driverek segítségével.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward