Nvidia G98: akár már decemberben?

Az Nvidia G98-as újdonságai a korábbi tervek szerint csak 2008. januárjában debütáltak volna, ám a vállalat megváltoztatta tervét, így várhatóan már az idei év decemberében piacra kerülnek a G98-as maggal szerelt újdonságok. A tajvani videokártya gyártó vállalatok értesülése szerint az NVIDIA új GPU-ja nem csak a TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company), hanem a rivális UMC (United Microelectronics Corporation) gyárában is készülnek majd.

Nvidia G98: akár már decemberben?

Az Nvidia G98-as újdonságai a korábbi tervek szerint csak 2008. januárjában debütáltak volna, ám a vállalat megváltoztatta tervét, így várhatóan már az idei év decemberében piacra kerülnek a G98-as maggal szerelt újdonságok. A tajvani videokártya gyártó vállalatok értesülése szerint az NVIDIA új GPU-ja nem csak a TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company), hanem a rivális UMC (United Microelectronics Corporation) gyárában is készülnek majd. Erre azért van szükség, mert a TSMC vállára nagy nyomás fog helyeződni, így félő, hogy nem tudja majd egyedül teljesíteni a gyártó a leadott rendeléseket.

A 65 nm-es csíkszélességgel készülő G98-as kártyák eredetileg csak jövő év januárjában debütáltak volna az AMD RV620-asának megjelenéséhez közeli időpontban, ám a G80-as kártyák iránti élénk kereslet és a G92-es újdonság iránti nagy érdeklődés hatására a gyártó előbbre hozta a G98-as újdonság debütálásának időpontját. A források szerint a G98-as GPU-val szerelt kártyák 8400GS néven kerülnek majd forgalomba.

A G98-as kártyáról korábban már megjelentek nem hivatalos adatok. Az akkori hírek szerint a kártya PCIe 2.0-ás támogatással, valamint 256 MB GDDR2-es 800 MHz-es memóriával érkezik, a memória interfész 64 bites lesz. A kártya az AMD RV610-es és RV620-as modelljeivel száll harcba a belépő szintű megoldások piacán, a G98-as újdonság ára 59 dollár körül mozog majd, ha hihetünk a pletykáknak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward