Nvidia + DX11: csak 2010 első felében?

Az Nvidia háza táján valami történhetett, ugyanis a vállalat a korábbi híresztelésekkel ellentétben nem az idei év októberében, hanem majd csak valamikor a 2010-es év első felében fogja piacra dobni első DirectX 11-es támogatással felvértezett videokártya újdonságait.

Nvidia + DX11: csak 2010 első felében?

Az Nvidia háza táján valami történhetett, ugyanis a vállalat a korábbi híresztelésekkel ellentétben nem az idei év októberében, hanem valószínűlegd csak valamikor a 2010-es év első felében fogja piacra dobni első DirectX 11-es támogatással felvértezett videokártya újdonságait.

Az AMD ezzel szemben már a Computex alkalmával is tartott egy kisebb bemutatót, amelynek segítségével a DirectX 11-ben rejlő lehetőségek egy részéről próbálták lerántani a leplet a nagyközönség előtt. A gyártó az EVERGREEN kódnévre keresztelt, DirectX 11 támogatással is ellátott megoldásával volt jelen a show-n, amely az idei év negyedik negyedévében egészen biztosan forgalomba is kerül.

Az Nvidia DirectX 11-es GPU-i körül már nem ennyire rózsás a helyzet. A felhasználók és a piac több szereplője is azt várja, hogy a vállalat valamikor a Windows 7 megjelenése körül fogja hódító útjára indítani első DirectX 11-es videokártyáját, ám erre a dolgok jelenlegi állása szerint valószínűleg nem kerülhet sor. A 2010 első felében történő rajtot az indokolja, hogy a vállalat újratervezi DirectX 11-es GPU-ját, ám hogy pontosan mi okból, azzal kapcsolatban nem szivárogtak ki információk. A kevéske értesülés is a TSMC háza tájáról érkezett. Az Nvidia DirectX 11-es grafikus processzorának ismeretlen hibája az AMD számára kedvező fordulat lehet: a vállalat elsőként dobhatja piacra DirectX 11-es termékeit, amelyek egy ideig így konkurencia nélkül lehetnek forgalomban.

Természetesen ez a tény önmagában még nem elég, hiszen DirectX 11-es játékok nélkül mit sem érnek az új szabványt támogató kártyák. Az információk szerint több neves játékfejlesztő vállalat (Codemasters, EA, Phenomic, Emergent és Rebellion) dolgozik már az új technológia alkalmazásán és első DirectX 11-es játékaik megalkotásán.

Reméljük, hamarosan fény derül az Nvidia újdonságával kapcsolatos hibákra, és azok okaira is. Hivatalos forrásból egyelőre nem érkezett reakció az értesülésre. Addig is szeretnénk hangsúlyozni, hogy a hír még pletykának számít.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward