Nvidia: CPU helyett GPU-t újítsanak a felhasználók!

Az Nvidia háza tájáról egy meglehetősen érdekes prezentációs képkocka szivárgott ki, amellyel a hírek szerint a vállalat az átlagfelhasználókat kívánja megcélozni a közeljövőben. A kis „reklám” témája nem más, mint az: a felhasználók platform és processzorcsere helyett vegyenek inkább a jelenleginél erősebb GPU-t, ha teljesítménynövekedést szeretnének elérni a játékok területén. A gyártó abból indul ki, hogy a vásárlónak egy viszonylag modern, 1-2 évnél nem régebbi konfigurációja van, gyakorlatilag erre alapozzák a grafikont is. Ez a módszer nem újdonság, a tavalyi év hasonló időszakában már láthattunk hasonló Nvidia kampányt.

Nvidia: CPU helyett GPU-t újítsanak a felhasználók!

Az Nvidia háza tájáról egy meglehetősen érdekes prezentációs képkocka szivárgott ki, amellyel a hírek szerint a vállalat az átlagfelhasználókat kívánja megcélozni a közeljövőben. A kis „reklám” témája ez: a felhasználók platform és processzorcsere helyett vegyenek inkább a jelenleginél erősebb GPU-t, ha teljesítménynövekedést szeretnének elérni a játékok területén. A gyártó abból indul ki, hogy a vásárlónak egy viszonylag modern, 1-2 évnél nem régebbi konfigurációja van, gyakorlatilag erre alapozzák a grafikont is. Ez a módszer nem újdonság, a tavalyi év hasonló időszakában már láthattunk hasonló Nvidia kampányt.

A slide elég egyszerű: érdemesebb egy GPU-t cserélni, mint egy CPU-t és vele együtt a fél rendszert, például alaplapot és memóriát is. Az összehasonlításban egy Core 2 Duo E8400-as processzorral szerelt rendszerről a Core i7-es platformra történő átállás költségei és értelme a központi téma. A bemutató arról kívánja meggyőzni a felhasználókat, hogy egy GPU cserével jelentős teljesítménykülönbség érhető el még akkor is, ha a platformon nem változtatunk, míg egy platform cserével, a GPU változtatása nélkül nem növekszik a teljesítmény.

A gyártó a Core 2 Duo E8400-as processzorral és GeForce GTS 250-es videokártyával ellátott rendszert 506 dollárra becsülte. Egy 159 dolláros frissítés, nevezetesen még egy GeForce GTS 250-es videokártya és így az SLI mód igénybe vétele esetén a 42 FPS-es teljesítmény 54 FPS-re nőtt. Érdekes módon konkrét szoftvert (és beállításait) amelyre a grafikonon szereplő állításokat alapozzák, nem nevezett meg a gyártó. A kék kis vonal azt mutatja be, hogy hiába vált a felhasználó Core i7-es platformra és erősebb processzorra, a játékok alatti teljesítmény a videokártya változtatása nélkül ugyanolyan marad.

A fő üzenete ennek a képkockának az, hogy egy viszonylag friss rendszer esetén egy GPU csere hatékonyabb fejlesztési lehetőség, mint egy CPU és így platform csere, legalábbis ha közben a videokártya azonos marad. Érdemes azonban észrevenni, hogy már a GTS250-est is ugrásnak ítélik meg, márpedig egy ennél gyengébb VGA-val nem csoda, hogy semmit sem ér a processzorcsere.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward