NVIDIA: a Tegra jelenti számunkra a jövőt

Az Nvidia Tegra névre keresztelt megoldása, amely tulajdonképpen egy komplett rendszert tartalmaz egyetlen chipben, rendkívül jó lehetőségeket tartogat a mobil piac számára, ugyanis a termék alacsony fogyasztásával és ehhez mérten magas teljesítményével, illetve ütőképes szolgáltatásaival új lehetőségeket nyit a mobil kézi eszközök piacán. A Tegra második és harmadik generációjáról nemrégiben érkeztek információk, amelyek igen nagy fejlődésekről és hatalmas teljesítmény növekedésről számolnak be, amelyek az elkövetkező évek folyamán lépnek életbe.

NVIDIA: a Tegra jelenti számunkra a jövőt

Az Nvidia Tegra névre keresztelt megoldása, amely tulajdonképpen egy komplett rendszert tartalmaz egyetlen chipben, rendkívül jó lehetőségeket tartogat a mobil piac számára, ugyanis a termék alacsony fogyasztásával és ehhez mérten magas teljesítményével, illetve ütőképes szolgáltatásaival új lehetőségeket nyit a mobil kézi eszközök piacán. A Tegra második és harmadik generációjáról nemrégiben érkeztek információk, amelyek igen nagy fejlődésekről és hatalmas teljesítmény növekedésről számolnak be az elkövetkező évek folyamán.

A Tegra-val kapcsolatban az Nvidia is rendkívül bizakodó, jó példája ennek Mike Rayfield nyilatkozata, aki a chippel kapcsolatos projektek fő vezetője. Rayfield a Hexus munkatársainak adott nyilatkozatában egyenesen úgy fogalmazott, hogy a Tegra az Nvidia jövőjét jelenti. Elmondása szerint a cég már nagyjából 600 millió dollárt költött az elmúlt évek során az alacsony fogyasztású chippel kapcsolatos fejlesztésekre, de a Tegra alapú terméket még mindig nem igazán lehet elérni kereskedelmi forgalomban. Az okostelefonokba és smartbookokba szánt SoC (System on chip, azaz rendszer egy chipen) megoldás fejlesztésével egyébként négy éve bízták meg Rayfield-et, de most úgy tűnik, hogy a munka gyümölcse végre beérni látszik, ugyanis rövidesen megjelenhetnek az első Tegra alapú készülékek a piacon.

Mike Rayfield szavaiból kiderült, hogy a több éves munka nem az Nvidia-nak róható fel, hanem abból adódott, hogy a különböző termékekkel kapcsolatban (bírósági)tárgyalásokat kellett folytatni, mielőtt azok megjelenhetnek és kereskedelmi forgalomban is elérhetővé válhatnak. A Tegra alapú termékekből a szakember nyilatkozata alapján nagyjából 50 féle megoldás kerül piacra, ezek között média lejátszók, mobiltelefonok netbookok is jelen lesznek, valamint egy olyan készülék is, amelyet Rayfield egyszerűen csak Media Pad-ként emlegetett.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward