Nvidia: 40 nm-es GPU-kat a notebookokba!

Nvidia: 40 nm-es GPU-kat a notebookokba!

Az Nvidia első 40 nm-es csíkszélességgel készülő GPU-iról, amelyek az asztali konfigurációkban kapnak majd helyet, már egy ideje olvashatunk különböző információkat, sőt, az Nvidia következő generációs, GT300-as kódnévvel ellátott grafikus processzorával kapcsolatban is érkeztek már érdekes hírek. A legfrissebb értesülések szerint a nagyvállalat hamarosan a mobil videó vezérlők piacán is támadásba lendül: várhatóan nagyjából egy hónap múlva kerülhet sor az első 40 nm-es mobil grafikus processzorok rajtjára. Az AMD ezzel egy időben csak teszi a dolgát: a vállalat már hódító útjukra indította a 40 nm-es csíkszélességgel készülő Mobility Radeon videokártya családot, majd nagyjából egy hónappal ez után már a Radeon HD 4770-es termék is megjelent, amely az asztali videokártyák piacán világelső, ugyanis ez az első kártya, amelyben 40 nm-es csíkszélességű GPU dobog, név szerint egy RV740-es egység.

A különböző források alapján az Nvidia is hamarosan célba veszi a notebook piacot a 40 nm-es GPU-kkal, amelyek a vélemények szerint már az idei Computex alkalmával elnyerhetik a különböző kategóriákban kitűzött díjakat. No de ne rohanjunk ennyire előre, hiszen még a termékek várható specifikációi sem tiszták. Az informátorok egy része még csak azt sem tudta, hogy pontosan milyen kódnévvel ellátott videó vezérlők kerülhetnek forgalomba az egy hónap múlva esedékes megjelenés alkalmával. A VR-Zone munkatársai szerint összesen két termék kerül majd a 40 nm-es GU-val rendelkező termékpaletta kínálatába: az egyik modell a GeForce GTX 240M lesz, amely a teljesítmény kategóriában indul, míg a másik a GeForce G210M névre hallgat, ez a modell már a középkategóriában kaphat helyet.

Közös az informátorokban, hogy mindenki a május-június közötti időszakra teszi az Nvidia 40 nm-es mobil GPU-inak megjelenését. Nem szabad elfelejteni azt a tényt sem, hogy az AMD egy ideje már készen van a Mobility Radeon HD 4830-as és a Mobility Radeon HD 4860-as videó vezérlőkkel, amelyek rövidesen elkezdenek megjelenni a piacon a különböző notebook konfirugáriciókban.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward