nV csúcskártya (9800GX2) dömping a Cebiten

Több gyártó standján is jelen van az Nvidia GeForce 9800GX2-es két gpu-val felvértezett kártyája, a termékről elég sok információt sikerült már megtudni. A következőkben bemutatunk egy Foxconn és egy Albatron modellt, amelyek várhatóan pár héten belül kaphatóak is lesznek kereskedelmi forgalomban.

nV csúcskártya (9800GX2) dömping a Cebiten

Több gyártó standján is jelen van az Nvidia GeForce 9800GX2-es két gpu-val felvértezett kártyája, a termékről elég sok információt sikerült már megtudni. A következőkben bemutatunk egy Foxconn és egy Albatron modellt, amelyek várhatóan pár héten belül kaphatóak is lesznek kereskedelmi forgalomban.

A Hexus kollégáinak jóvoltából elsőként az Albatron kártyájáról mutatunk néhány képet, illetve osztunk meg némi információt. A kártya 600 MHz-es magórajellel bír GPU-nként, az 1 GB-nyi GDDR3as memóriák órajele 2000 MHz. A kártya G92-es magjának shader egységei 1500 MHz-en ketyegnek, az újdonság teljesítménye várhatóan valamivel magasabb lesz, mint két darab GeForce 8800 GT 512 MB-os modellé SLI konfigurációban hajtva. A híresztelések alapján a nagyméretű, két nyomtatott áramköri lappal (PCB-vel)rendelkező kártya hűtésével bajok vannak: a problémák elhárításán jelenleg is dolgoznak az Nvidia mérnökei. Az előzetes hírek szerint a GeForce 9800 GX2 megszorongathatja majd a jelenlegi leggyorsabb AMD videokártyát, a Radoen HD 3870 X2-est, amely szintén két GPU-val van felszerelve.

Az információk szerint a HDMI csatlakozóval is ellátott kártya ára valahol 350 és 400 angol font között fog elhelyezkedni.

A Cebiten egy vízhűtéssel felvértezett GeForce 9800GX2-es modellt is sikerült lencsevégre kapni, ez a termék az EVGA standján helyezkedett el. A BlackPearl sorozat vízhűtéssel felvértezett tagja már indulásra kész állapotban van, a nem mindennapi kártya árát 500 font körülire saccolják.

Az EVGA termékét egy darab vízhűtő blokk próbálja hűteni, az alkalmatosság a két nyomtatott áramköri lap között foglal helyet. Az újdonság a komoly hűtésnek köszönhetően várhatóan magasabb órajelekkel fog rendelkezni, mint a referencia modellek, de a pontos specifikációkkal kapcsolatban egyelőre nem árult el részleteket az EVGA. Egy biztos: a sorozat indulásának napján ez a kártya is jelen lesz a kínálatban. Hasonló vízhűtőblokkról a tegnapi híreink között is beszámoltunk: az Innovatek is árul külön vízhűtő blokkot a GeForce 9800GX2-es termékekre, a képek alapján az EVGA kártyáján is ez a blokk teljesít szolgálatot, a blokk egyébként 197 eurós áron vásárolható meg.

Végül, de nem utolsó sorban a Foxconn GeForce 9800GX2-eséről is megtekinthetünk pár képet, ez az egység a gyártó új, 790i lapkakészlettel felvértezett alaplapjában kapott helyet. A vállalat Dreadnought kódnévre hallgató alaplapja akár 3 darab GeForce 9800GX2-vel is képes lenne megbirkózni, más kérdés, hogy driver- és szoftvertámogatás hiányában mit kezdenénk az erőművel.

A Foxconn kártyája 256 darab shader egységgel, 400 MHz-es Ramdac-kal bír, a kártya memóriájának és GPU-inak órajele azonban sajnos ismeretlen, ugyanis a standtól még azelőtt elküldték a srácokat, mielőtt kideríthették volna a kártyával kapcsolatos fontos részleteket.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward