Növeli az Nvidia a GPU-k termelését

Növeli az Nvidia a GPU-k termelését

Az Nvidia az egyre növekvő vásárlói igények következtében növelte GPU-inak termelését: a gyártó nagyobb rendeléseket adott le mind a TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Co), mind pedig az UMC (United Microelectronics Crop) felé. A legfrissebb információk szerint az Nvidia és a TSMC között megállapodás született 50000 darab ostya készítéséről, amelyekből 65 nm-es csíkszélességű chipek készülnek, míg az UMC-nél ugyanezekből a chipekből 7000-9000 ostya készül majd el.

Ezzel egy időben a G80-as chipek gyártását 3-5%-kal csökkentették, hogy megelőzzék a túlraktározást. A G92B, G94 és G96-os GPU-kból az eddigi mennyiségnél több készül, az elemzők szerint a következő negyedévben már 60,000 ostyára ad le megrendelést az Nvidia a TSMC-nél és 10000-12000 darab ostyáról szóló megrendelést nyújt majd be az UMC-nek is.

Az Nvidia az idei év áprilisában 1,1 milliárd dolláros bevételre tett szert, ami 37%-os növekedés az elmúlt év azonos időszakához képest. A kínálat átalakulása miatt a gyártó 44,6%-os veszteséget könyvelhetett el, a recessziós hatások azonban a korábbi 46%-os előrejelzésnél alacsonyabbak voltak, ám a vállalat még így is 34%-kal nagyobb nyereséget ért el, mint a tavalyi év hasonló időszakában.

A vállalat rámutatott arra a tényre is, hogy 42%-kal több chipet szállítottak az elmúlt negyedév folyamán, mint tavaly ilyenkor. Az előrejelzések szerint a vállalat teljesítményének növekedése a korábbi rekordokhoz képest kétszámjegyű lesz. A vállalat a júliusig tartó negyedév folyamán 5%-os bevételcsökkenésre számít a szezonális hatások miatt. A gyenge negyedévben közrejátszik majd az Intel Montevina platformjának júniusi megjelenése is - vélik az elemzők.

Az Nvidia a MID (Mobil Internetes Eszköz) piacon konkurenciát kíván állítani az Intel számára: az Nvidia a Via Isaiah processzorainak támogatásával kíván célt érni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward