Növekvőben az Intel piaci részesedése

Megjelent az iSuppli legfrissebb felmérése, amelyből kiderül, hogy az Intel az elmúlt időszakban növelte piaci részesedését, ezzel szemben az AMD részesedése és várható bevételei csökkenőben vannak.

Növekvőben az Intel piaci részesedése

Megjelent az iSuppli legfrissebb felmérése, amelyből kiderül, hogy az Intel az elmúlt időszakban növelte piaci részesedését, ezzel szemben az AMD részesedései és várható bevételei csökkenőben vannak.

A félvezetőipar szereplőinek eladási statisztikái csak kis mértékben növekszenek, ezzel szemben az Intel továbbra is jól szerepel a piacon: a vállalat ismét növelte piaci részesedését. Dale Ford, az iSuppli piaci elemzői részlegének alelnöke kifejtette: " Az Intel kimagasló teljesítményt mutatott fel az elmúlt időben, így messze felülmúlta a félvezető piac egyéb szereplőinek eredményeit: a vállalat 4,1 százalékkal növelte piaci részesedését 2007-ben, ezzel pedig messze felülmúlja a nagy rivális AMD (Advanced Micro Devices Inc) eredményeit, akinek a részesedése ismét csökkent, így várhatóan 22,7%-os eredménnyel zárja majd az évet."

Ezzel egy időben más vállalatok is jól szerepelnek a piacon, ilyen cég például a Sony és a Qualcomm. A Sony jó szereplése mögött a PS3 áll, a Qualcomm a listán szereplő 20 vállalat közül a harmadik legnagyobb bevételnövekedést könyvelheti el az idei évre. Az elemzők véleménye szerint az Intel 2007-ben sikeresen megvédte az AMD-től elhódított részesedését, hiszen a vállalat kettő- és négymagos processorai renkívül jól teljesítenek, ami az eladásokat illeti.

Az AMD a félvezető gyártó vállalatok rangsorában a 2006-os 8. helyéről a 11. helyre csúszott vissza, a vállalat idén a tavalyi 7,5 milliárd dolláros bevétel helyett mindössze 5,8 milliárdos bevétellel kénytelen beérni.

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward