Notebook adaptereket hív vissza a Sony

A Sony a notebook szegmensben már számos visszahívást hajtott végre, amelyeknek többsége hibás, tűzveszélyes akkumulátorok miatt történt. A bejelentések rendszerint nagy port kavartak fel, ám az elmúlt hónapokban úgy tűnt, hogy most már minden rendben, nincs több veszélyes termék a piacon. Nagyjából napra pontosan egy évvel ezelőtt érkezett az utolsó hír problémás akkumulátorokkal kapcsolatban, ám most ismét visszahívásra készül a vállalat, ám ezúttal a noteszgépek táp adapterei vannak veszélyben.

Notebook adaptereket hív vissza a Sony

A Sony a notebook szegmensben már számos visszahívást hajtott végre, amelyeknek többsége hibás, tűzveszélyes akkumulátorok miatt történt. A bejelentések rendszerint nagy port kavartak fel, ám az elmúlt hónapokban úgy tűnt, hogy most már minden rendben, nincs több veszélyes termék a piacon. Nagyjából napra pontosan egy évvel ezelőtt érkezett az utolsó hír problémás akkumulátorokkal kapcsolatban, ám most ismét visszahívásra készül a vállalat, ezúttal a noteszgépek táp adapterei vannak veszélyben.

A VAIO sorozat néhány modelljénél az idő előrehaladtával az akkumulátor veszélyessé válhat a felhasználók számára, ugyanis egyes esetekben áramütést is okozhat. A vállalat pontosabb információt egyelőre nem közölt a meghibásodás okáról, de a közlemény szerint túlzott aggodalomra nincs ok, mivel eddig összesen négy áramütéses esetről tudnak, amelyek nem jártak komoly személyi sérüléssel. Mindegyik baleset az Amerikai Egyesült Államok területén kívül történt. A veszélyes adapterek egyébként a VGP-AC19V17-es termékkódot viselik és főként a Sony Vaio VGC-LT és VGC-JS2-es sorozatú noteszgépekkel kerültek forgalomba 2007 szeptembere után. A fent említett adapterek 2005 szeptemberétől kezdve a VGP-PRBX1-es és VGP-PRFE1-es dokkoló állomásokhoz is jártak.

Amennyiben a fenti termékkód van Sony Vaio noteszgépünkön, érdemes ellátogatni a Sony hivatalos weblapjára, ahol csak az ott leírt utasításokat kell követni a probléma megoldásának érdekében. A gyártó a visszahívott adaptereket ingyenesen cseréli egy hibátlan példányra.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward