Nforce 780a és 750a alaplapok az MSI-től

Nforce 780a és 750a alaplapok az MSI-től

Az MSI két új alaplap piacra dobására készül: az egyik újdonság az Nvidia Hybrid SLI támogatással ellátott Nforce 780a lapkakészletére épül, míg a másik alaplap Nforce 750a chipszettel lesz ellátva. Az Nforce 780a lapkakészlettel felvértezett újdonság a Hybrid SLI technológiának köszönhetően képes lesz arra, hogy alacsony igénybevételnél az integrált videó vezérlővel működtesse a rendszert és így energiát takarítson meg, míg komolyabb igénybevétel esetén a dedikált videokártyát fogja majd munkára. Az eljárás használatához szükséges driverek megjelenésére valamikor április közepe felé számíthatunk, de erről korábbi híreink folyamán már beszámoltunk.

Az MSI Nforce 780a lapkakészlettel rendelkező alaplapja K9N2 Diamond típusjelzéssel bír, az újdonságon 3 darab PCI Express x16-os csatolófelület, hat darab SATA 3Gbps-os port, két gigabites ethernet csatlakozó, valamint integrált Creative X-Fi audió vezérlő lesz jelen. A deszka Socket AM2/AM2+-os foglalattal rendelkező AMD processzorok fogadására képes, a termék rendelkezik DDR2-1066 MHZ-es memóriatámogatással is. Az újdonság hűtése különleges, réz alapú hűtőalkalmatosság segítségével lesz megoldva, az egység hőcsövek segítségével juttatja majd el a hőt a hűtőbordákhoz. Az új alaplap szilárd kondenzátorokkal is el lesz látva, amelyek hosszabb élettartamot és stabilabb működést kínálnak a rendszer számára.

A második AMD-s alaplap már Nforce 750a lapkakészletre épül, ez az újdonság már "csak" két darab PCIE x16-os csatolóval és egyetlen gigabites ethernet porttal van ellátva, de az alaplap rendelkezik Hybrid SLI támogatással is. Az alaplapról hiányzik az előző terméknél már megismert integrált Creative X-Fi audió vezérlő is. A K9N2 SLI Platinum típusjelzésű alaplap 6 darab SATA 3Gbps-os porttal és két darab eSata csatlakozóval bír. A K9N2 SLI Platinum négy darab memóriafoglalattal rendelkezik, amelyekben akár DDR2-1066 MHz-es modulok is elhelyezhetőek. Az újdonság integrált 7.1-es audió vezérlővel is fel van vértezve. Az alaplapból készül egy K9N2 Zilent névre hallgató változat is, amelyhez Zalman processzorhűtőt mellékel majd a gyártó.

Az információk szerint mindkét újdonság a második negyedév folyamán, egészen pontosan valamikor áprilisban jelenik meg. Az MSI termékeinek várható végfelhasználói árával kapcsolatban egyelőre nincsenek pontos információk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward