Netgear Orbi Voice: WiFi lefedettség-növelés Alexa-képes okoshangszóróval

A Netgear terméke egy ütőképes okoshangszóró, ami még WiFi hatótáv-növelésre is alkalmas.

Netgear Orbi Voice: WiFi lefedettség-növelés Alexa-képes okoshangszóróval

Orbi Voice Pack: a mesh hálózat, ami zenélni is képes

A Netgear többféle mesh rendszert is kínál, amelyekkel hatékonyan elláthatunk akár egy nagyobb családi házat is vezeték nélküli internetkapcsolattal, méghozzá egyszerűen és gyorsan. Ahogy arra az előző cikkünkben is rávilágítottunk, a kényelemnek ára van, de ha azt is szem előtt tartjuk, hogy cserébe kulcsrakész, azonnal használható megoldást kapunk, már nem tűnik olyan vészesnek a dolog. Néhány hónapja egy három egységből álló Netgear mesh rendszert próbáltunk ki, ami nagyon jól vizsgázott a tesztek során, most viszont újabb lehetőséget kaptunk, amelynek keretén belül már egy hangszórós szatellittel ellátott mesh páros képességeit nézhettük meg. Ráadásul most a router sem csak 866 Mbps-os, hanem már 1,7 Gbps-os backhaulon keresztül kommunikált a szatellittel, ami összességében jobb vezeték nélküli teljesítményt ígér. Az igazi érdekesség mégsem ez, hanem a harman/kardon logóval ellátott, szövetborítást viselő hangfal, amihez még hangalapú vezérlés is jár.

Galéria megnyitása

Hasonló vezeték nélküli hangfalakat több gyártó kínálatában is találunk, ám a Netgear Orbi Voice más: a szatellit nem csak hangszórót tartalmaz, hanem meglehetősen gyors WiFi vezérlőt is, sőt, még kétportos switch is van benne, így akár vezetékes eszközök kommunikációját is rá lehet bízni. Az Orbi Voice elérhető külön, önálló termékként (RBSV40), ami akkor jöhet jól ha már rendelkezünk Orbi routerrel (RBR50), ha viszont nincs ilyenünk, akkor csomagban is hozzá lehet jutni a szetthez.

Mi a Netgear Orbi Voice (RBK50V) csomaggal tehettünk próbát, ami tartalmazza a routert és a hangszórós szatellitet is, plusz minden egyéb is megtalálható benne, ami az eszközök zökkenőmentes használatához szükséges.

A csomag és a hardver

Az Orbi Voice a szokásos Netgear dizájnt követő csomagban érkezett, belsejében a routerrel és a szatellittel, valamint egy fehér kartondobozzal, ami a dokumentációt, a hálózati tápadaptereket, valamint az Ethernet kábelt rejtette. Mi egy tesztre szánt, kissé megtépázott dobozt kapunk, amelyből hiányzott a dokumentáció, a többi kellék azonban hiánytalanul képviseltette magát.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A hálózati adapterek közül a routerhez szánt változaton szerepel a „Router” felirat is, nehogy összekeverjük a két egységet, igaz, ha összekevernénk, akkor sem történne semmi baj, hiszen a tápcsatlakozók direkt különbözőek, így akarattal sem lehet felcserélni a tápegységeket. A router tápja egyébként 12 V-os feszültséget és 3,5 A áramerősséget biztosít, míg a szatellité 19 V-os tápfesztültséget és 3,16 A áramerősséget ad le. A tápadapterek levehető fejekkel érkeznek, így nem csak európai, hanem angol szabványú konnektorhoz is csatlakozhatnak, ha éppen az van kéznél.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A router a korábbi cikkben már látott dizájnt követi, de ez most nem az AC2200-as RBK23-as, hanem az AC3000-es RBR50-es modell. Hátulján egy Gigabites WAN, illetve három darab Gigabites LAN port található, plusz egy USB 2.0-s portot is kapunk, ami jelen esetben nem tartalommegosztásra van, hanem arra, hogy az USB portos nyomtatókat a helyi hálózatra kapcsolhassuk a ReadySHARE szolgáltatás segítségével. Van még a hátlapon bekapcsoló gomb, reset gomb, illetve szinkronizációt indító gomb is, amellyel összehangolhatjuk a routert és a szatellite(ke)t. A ház felső részén ismét megtaláljuk az állapotjelző LED világítást, ami az ellipszis formájú tetőlap belső felén fut végig. A fedélzeten ezúttal is egy négy maggal rendelkező, 710 MHz-es órajelen ketyegő Qualcomm IPQ4019-es processzor teljesít szolgálatot, amihez 4 GB-nyi NAND Flash tárhely, valamint 512 MB-nyi memória kapcsolódik. Az AC3000-es sebességosztályú router egy 866 Mbps-os 802.11ac, illetve egy 400 Mbps-os 2,4 GHz-es 802.11 b/g/n típusú kapcsolatot kínál az eszközök számára, plusz egy 1,7 Gbps-os backhaullal is rendelkezik, ami az 5 GHz-es frekvenciatartományon belül működik, feladata pedig az, hogy zavartalan kapcsolatot biztosítson a router és a szatellit(ek) között.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A szatellit már egy fokkal érdekesebb, hiszen elegáns szövetruhát, valamint harman/hardon logót is kapott. A ruha alatt egy 3,5 hüvelykes mélyközép hangszóró, illetve egy 1 hüvelykes magashangszóró lapul, előbbi pedig egy reflexcsövet is kapott, hogy a mélyhangok még intenzívebbek lehessenek. Erre alighanem a viszonylag kis űrtartalmú műanyagház miatt volt szükség, az ugyanis nem túl jó partner, ha hangzásformálásról van szó. Az audió rendszer 35 W-os csúcsteljesítményre képes, a két hangszóró pedig a 63 Hz és 20 kHz közötti frekvenciatartományt próbálja lefedni.

Galéria megnyitása

A szatellit hátuljára két darab Gigabites Ethernet port, egy bekapcsoló gomb, egy szinkronizációs gomb, illetve egy reset gomb került. Az alsó részen a műanyagházat úgy alakították ki, hogy a mélyhangok minél jobban távozhassanak, ugyanis a hajlított reflexcső oda továbbítja a hanghullámokat. Az antennák a hangszórók mellett helyezkednek el, ezekből összesen négy van. A szatellit és egy négymagos, 710 MHz-es processzort alkalmaz, a kommunikációs képességei pedig hasonlók a routeréhez, vagyis 866 Mbps-os 802.11ac és 400 Mbps-os 802.11 b/g/n kapcsolatot kínál. Nagy különbség viszont, hogy a backhaul itt már nem 1,7 Gbps-os, hanem csak egy 866 Mbps-os 5 GHz-es kapcsolattal dolgozik, ami a tapasztalatok szerint elegendő.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A szatellit tetőlapja jópofa fehér borítást kapott, amelynek felső íves része mentén érintés-érzékeny hangerőszabályzó fut. Alatta egy mikrofon némító ikon, egy hangszóró némító ikon, valamint egy Alexa gomb található – mindegyik alatt fehér háttérvilágítás dolgozik. A felső ellipszis mentén szintén kiszűrődik némi LED alapú világítás, ami a hálózat állapotáról, illetve arról árulkodik, Alexa éppen értette-e, mit kértünk tőle. Mert ugye Alexa támogatás is jár a szetthez, de erre majd még visszatérünk.

Beüzemelés


A Netgear Orbi Voice csomag összeszerelése és beüzemelése szinte gyerekjáték.

A Router feliratú tápadaptert a routerhez, a másikat pedig a hangszóróval ellátott szatellithez kell csatlakoztatni, majd a routert a szolgáltatói modemmel is össze kell kapcsolni annak érdekében, hogy az internetkapcsolat is elérhetővé váljon. Ha ez rendben van, érdemes letölteni a Netgear Orbi alkalmazást az Apple vagy a Google alkalmazás-áruházából. Az alkalmazáson belül regisztrálnunk kell egy Netgear felhasználói fiókot, amennyiben még nincs, valamint a kétlépcsős azonosítást is érdemes bekapcsolni. A gyors beállítás érdekében szükség lesz a szatellitre vagy a routerre helyezett QR-kódra is. A telepítés során le kell választani az internet modemet, majd újra kell indítani és ezzel egy időben az Ethernet kábelt is vissza kell csatlakoztatni az Orbi routerhez.

Galéria megnyitása

A szatellit közben angol nyelven tájékoztatni fog, hogy kövessük a Netgear Orbi app utasításait a beüzemeléshez. Maga a folyamat nagyon egyszerű, mindössze pár percet vesz igénybe, szinte lehetetlen elrontani, így a siker is garantált. Legalábbis az előző routernél nem volt semmi probléma a lépések elvégzésekor, most azonban többszöri reset után sem akart működni a telepítő varázsló, később pedig a webes menüt sem akarta elérni a rendszer, de erre van megoldás: törölni kell a webböngésző gyorsítótárát, mert sokszor hibásan a segítségnyújtó oldalt gyorsítótárazza be, így azon az említett törlés nélkül lehetetlen túllépni. Egyébként külön hasznos dolog, hogy a beállítás során biztonsági kérdéseket is megadhatunk, így ha a jelszó feledésbe merül, a router sorozatszámának megadása és a kérdések megválaszolása után ismét visszanyerhetjük az irányítást rendszerünk felett.

Galéria megnyitása

A router beállítása után érdemes azonnal frissíteni a szoftvert, amit megtehetünk manuálisan, illetve automatikusan egyaránt – utóbbi esetben az orbilogin.net címet kell bepötyögni kedvenc webböngészőnkbe, majd a bejelentkezést követően automatikusan átáll a felület magyar nyelvre, így a Speciális fülön található Rendszerfelügyelet menüt kiválasztva a Készülékszoftver-frissítés opciót kell megkeresnünk és elvégeztetni a rendszerrel egy ellenőrzést, talál-e frissebb szoftvert.

Beállítási lehetőségek

Galéria megnyitása
Az okostelefonos Orbi App

A mobileszközökre szánt appok csak a legszükségesebb beállításokat tartalmazzák, ezeket viszont kellően letisztultan, remekül áttekinthető módon tálalják. Ami egy átlagfelhasználó számára szükséges, azt a mobilalkalmazás tudja, de természetesen akkor is megtaláljuk a számításunkat, ha fejlettebb beállítási lehetőségekre, például szülői felügyeletre van szükség. Utóbbi esetben a már ismertetett Circle, illetve az OpenDNS támogatása is rendelkezésre áll, de alapvető tartalomszűrést a router is tud. Ezen felül porttovábbítás (Port Forwarding), internetes sebességteszt, VPN támogatás, DynDNS, illetve sok-sok egyéb is rendelkezésre áll, ahogy azt korábbi cikkünkben már kifejtettük. A vezeték nélküli hálózati kapcsolatok beállításait minden részletre kiterjedően módosíthatjuk, de a különböző weboldalakat és szolgáltatásokat is tilthatjuk, ha éppen arra van szükség. A QoS menüpontban megint csak az ismert sebességmérőt találjuk, egyéb beállításokat nem, viszont a router működésének ütemezésére ezúttal is van lehetőség, ahogy azt már megszokhattuk. A lenti galéria tartalmazza az összes menüpontot, így aki kíváncsi az összes beállítási lehetőségre, a képek között mindent megtalál.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

Az audió rendszer használata

A hangszóróval ellátott szatellit könnyedén összekapcsolható több népszerű online zene streamelő szolgáltatással, így például a Spotify, a Deezer, az Amazon Music, a Pandora, az iHeartRadio és a TuneIn is szerepel a támogatott szolgáltatások listáján. A lejátszást PC-ről vagy éppen mobileszközről is átirányíthatjuk a hangszórós szatellitre, így élvezhetjük kedvenc zenéinket a lakás különböző helyiségeiben is.

Az Orbi Voice-ra akár PC-ről, akár mobileszközről kezdeményezhetünk lejátszást, ehhez csak a felsorolt alkalmazások egyikére van szükség. Mi a Spotify mellett döntöttünk, amellyel tökéletesen együttműködött a rendszer. A teszt során a lehető legjobb hangminőségű streamet alkalmaztuk, hogy ne ez legyen a szűk keresztmetszet a hangzás megítélésekor. A lejátszást és a trackek közötti váltást gyorsan elvégezte a rendszer, a hangerőt pedig a PC-s vagy okostelefonos appon keresztül állíthattuk, ami kényelmes zenehallgatásra ad lehetőséget. Az equalizer presetek aktiválásakor 1 másodperces csend következet a lejátszásban, ami furcsának tűnt, de összességében meg lehet szokni (olyan sűrűn úgy se váltogatunk). Az Orbi Voice tetején lévő érintés-érzékeny panel is nagyrészt remekül működött, de néha-néha egy kis fáziskéséssel hajtotta végre a rendszer a hangerő módosítását.

Alexa, a digitális személyi asszisztens

Galéria megnyitása
Sajnos magyarul nem tud

Alexával nehezen indult az ismerkedés, ugyanis a rendszer beüzemelése, az Amazon fiók regisztrációja, az Alexa app letöltése és a Spotify Premium Alexával történő összekapcsolása után egyszerűen nem akart működni a digitális asszisztens. Egyébként azért kell Spotify Premium, mert csak azzal működik a hangvezérlés, az ingyenes változattal nem – viszont akár azzal is továbbíthatunk zenéket az Orbi Voice-ra. No de vissza Alexához. Akármilyen parancsot is adtunk neki, mindig arra panaszkodott, hogy nem érti az utasítást. Megpróbáltuk az appon keresztül a hang-tréningezést, amelynek keretén belül Alexa megtanulhatja a kiejtésünket, ám a tanításig el sem jutottunk, ugyanis már az „Alexa, Learn my voice!" parancsot sem értette meg, így pedig nehéz előrelépést elérni az ügyben. Már-már majdnem elkönyveltük, hogy ez így nem működik, mikor végre jött egy frissítés, ami egy csapásra rendet tett Alexa-fronton: a sokat próbált parancsok végre elkezdtek működni, Alexa minden kérést és utasítást megértett, mindegyikre azonnal reagált is, nyoma sem maradt az addigi értetlenségnek. Azt persze sajnos ki kell emelni, hogy a párbeszéd nem magyarul, hanem angolul zajlott, ugyanis Alexa még nem tud magyarul.

Galéria megnyitása

A próba során a zenelejátszás vezérlése tökéletesen működött, lehetett konkrét lejátszási listákat válsztani, valamint külön műfajt és akár külön zenéket is válthattunk, ha akartunk. A hangerő módosítása szintén megy, sőt, az időjárással kapcsolatban is érdeklődhettünk, valamint azt is elárulta Alexa, hogy az aktuális hangulatától függ, milyen műfajt szeret – jó esetben ez általában a pop. A digitális személyi asszisztens viccelődésre is képes, ha pedig megköszönjük a segítséget, arra is reagál.

Galéria megnyitása

Alexa nagyon sokféle parancsot megért, akár az okosotthon megfelelő eszközeinek vezérlésére is képes, ha erre engedélyt adunk. A szolgáltatás összességében pozitív csalódás volt – még úgy is, hogy a próba nem indult felhőtlenül.

Akinek esetleg szüksége lenne tippekre, mely parancsokkal lehet siker elérni Alexánál, látogasson el ide vagy éppen ide.

A hangzás minősége

Több tucatnyi különböző zenestílus meghallgatása után eléggé vegyes kép alakult ki az audió rendszerrel kapcsolatban. A gyári beállítást, illetve a különböző hangszín-preseteket egyaránt kipróbáltuk (Classical, RNB, Rock, Jazz), sőt a „Bass” és a „Treble” csúszkákat egyedileg is próbálgattuk, hogy minél jobb hangzást sikerüljön elérni.

A gyári alapbeállítást használva kissé mosott, élettelen, nagyon beszűkített hangzása van a hangfalnak: a mély egy picit soknak tűnik, a magas valahogy elvész a többi hang között és a középtartomány is élettelen egy kissé. Ez főleg mozgalmasabb zenéknél tűnik el nagyon, ahol több hangszer, dob és ének is hallatszik egy időben. A hip-hop, rnb, rap, jazz és klasszikus zene műfajoknál egy fokkal jobb a hangzás alapjáraton is, a pop műfajnál pedig az adott számtól függ az összkép.

Galéria megnyitása

Ha a különböző preseteket az adott zenestílushoz alkalmazzuk, már jobb egy fokkal a kép, de olyankor is hiányérzetünk van egy kissé: a középtartományt nagyon elmossa a hangszóró, nincs benne élet, és nincs rendes tágassága sem a zenének. Nyilván színpadot és térérzetet kár lenne keresni ebben a műfajban, így a korlátok szem előtt tartásával formáltuk meg szubjektív véleményünket.

Galéria megnyitása
A finomhangolás folyamata, talán az utolsó beállítás volt a legjobb (a lehetőségekhez mérten...)

Az egyedi hangszínszabályzó kimerül egy „Bass” és egy „Treble” csúszkában, a különböző frekvenciatartományokat így nem lehet szabadon állítani, de ez ebben a kategóriában talán megbocsátható. Tapasztalatunk szerint a „Custom” presetet választva, illetve a „Treble” csúszkát első vagy második állásba tolva (+1/+2) sokkal jobban kijönnek a vokálok, az énekhangok, valamint az egész hangzás élettelibbé válik egy kissé – igaz, bizonyos számok így is fülbántóan szólalnak meg, de az alapbeállításhoz képest ilyenekből sokkal kevesebbet találtunk a próba során.

Tehát ha vesszük a fáradtságot és egy kis kísérletezéssel saját ízlésünkhöz alakítjuk a hangzást, akkor nem rossz a pici hangfal hangminősége, ám a harman/kardon név láttán ennél azért többre számítottunk. Hangerő terén egy rossz szavunk sem lehet, bőven elég, amit a hangfal tud, sőt, a legfelső hangerőtartományra már szükség sincs, mert „fájóan” hangos a termék – maximális hangerőn már egy nagyobb szobában sem szívesen hallgatja az ember.

Sebességtesztek

Galéria megnyitása A szokásos tesztkörnyezet Az Orbi RBK50V-as szettjét ugyanabban a környezetben teszteltük, amiben az előző csomagot is, most viszont mindig az 1-es helyszínen foglalt helyet a router, a hangszórós szatellitet pedig a 2-es és a 3-as pontban is kipróbáltuk, hogy kiderüljön, melyik pozíció az optimálisabb. A sebességmérést most is elvégeztük vezetékes és vezeték nélküli módban, valamint a router és a szatellit GbE portjait is megmértük, hogy lássuk, mire számíthatunk. A cudar időjárás miatt a kinti sebességméréstől ezúttal eltekintettünk.

A mérésekhez kétféle konfigurációt használtunk: egy PC-t, illetve egy Intel Dual Band Wireless-AC 7260 WiFi kártyával felszerelt noteszgépet. A PC egy RYZEN 52600X processzort, egy GeForce GTX 750 Ti videokártyát, valamint 2 x 8GB-nyi DDR4-2933 MHz-es rendszermemóriát és egy 480GB-os ADATA SX8200-asSSD-t használt. Noteszgépből egy kölcsön Thinkpad Edge E540-es modellt használtunk, amibe már Intel Dual Band Wireless-AC 7260 WiFi kártyát szerelt a tulajdonosa.

Első körben azt vizsgáltuk meg, milyen vezeték nélküli sebességeket mérünk, ha a szatellit a 2. mérés helyszínén foglal helyet. Az alábbi diagram összefoglalja a tapasztalatokat.

Galéria megnyitása

Sebességek terén egy rossz szavunk sem lehet a két eszközből álló szettre, ugyanis még a legtávolabbi mérési pontban is sikerült 25 MB/s feletti teljesítményt produkálniuk, ami mindenképpen kiváló. Mivel a két eszközt elméletben úgy lenne érdemes elhelyezni, hogy a router az egyik, a szatellit pedig a másik szélső szobában dolgozik, így ezt az összeállítást is kipróbáltuk, hogy látszódjon, javul-e a lefedettség. Az alábbi diagram elárulja:

Galéria megnyitása

Ha összességében nézzük az eredményeket, akkor egyértelmű, hogy ezt, vagyis a második receptet érdemes követni, amennyiben a maximáis WiFi lefedettség a cél: a routert a lakás vagy ház egyik felébe, a szatellitet pedig a másik oldalra, lehetőleg a legtávolabbi részbe érdemes telepíteni. Persze, mivel audió rendszerrel ellátott szatellitről van szó, így ebben az esetben az is fontos szempont, hol szeretnénk rajta zenét hallgatni.

A vezeték nélküli sebességek mellett arra is kíváncsiak voltunk, mire képes a szett, ha GbE portra kapcsolódó eszközöket kell kiszolgálnia. Első körben a router és a szatellit közötti adatáramlás sebességét vizsgáltuk meg, amelynek során az alábbi eredményeket kaptuk.

Galéria megnyitása

A vezetékes eszközök stabilan, 45-50 MB/s közötti sebességgel kommunikálhattak egymással, akár a középső, akár a szélső szobában foglalt helyet a szatellit, ami nagyon szép eredmény – így akár egy NAS-t is szépen kiszolgál a rendszer. A teljesség igényét szem előtt tartva végül azt is megnézük, mire képesek a konfigurációk, ha a router, illetve a szatellit egy-egy GbE portján keresztül kell kommunikálniuk, eszközön belül.

Galéria megnyitása

Az eredmények nagyjából hasonlítanak az előző Orbi szettnél tapasztalt értékekhez, igaz, az aktuális routernél egy picivel magasabb sebességeket mértünk, mint korábban, de a különbségek igazából hibahatáron belüliek. A fenti teljesítménnyel összességében elégedettek lehetünk.

Verdikt

Az Orbi Voice csomag vezeték nélküli sebességek terén nagyon jól vizsgázott, így ez alapján bátran ajánlhatjuk megvételre. A beüzemelés során tapasztalt nehézségek kellemetlen meglepetést jelentettek, hiszen a tavaly júniusi teszt alkalmával nagyon pozitív tapasztalatokat szereztünk a rendszerrel kapcsolatban – remélhetőleg a nemrégiben érkezett frissítés ezt a fiaskót is orvosolni fogja. A szett vezeték nélküli és vezetékes hálózati sebességek, valamint kezelhetőség és beállítási lehetőségek terén tökéletes a legtöbb felhasználónak, de most nem ezek a legfontosabbak, hanem az audió rendszer, illetve a hangminőség kérdése.

A tesztek alapján a gyári audió beállítás sajnos nem jó, mert nem eredményez minőségi, élvezetesen hallgatható zenei élményt, ugyanis a hang egy kissé mosott, élettelen és kusza. A presetek segítségével, vagyis az egyes zenéknek megfelelő beállítások használatával határozottan javul a hangzás, ám ez egy kicsit kényelmetlen – nem sokan akarnak úgy zenét hallgatni, hogy közben folyamatosan az Orbi Voice beállításai között matatnak. Az egyedi hangszín-beállítás esetünkben megoldotta a problémát, igaz, egyes zenéknél így sem kaptunk olyan audió élményt, amit elvárhatnánk, de a gyári beállításhoz képest határozottan jobban szólt a hangfal. Hogy mégis miért olyan a gyári beállítás, amilyen? Erre sajnos nincs válasz – talán a kelleténél kevesebb időt töltöttek a szoftveres beállításra, illetve a hangzás finomhangolására is. Viszont ebben a kategóriában nem ezt várnánk.

Galéria megnyitása

Az Orbi Voice hangvezérlése viszont nagyon jó, nagyon szépen működik, nagyon tiszta Alexa hangja, igaz, ehhez egy frissítés is kellett, előtte ugyanis akárhogyan próbálkoztunk, nem teljesítette a parancsokat, mert egyszerűen nem értett meg semmit. A frissítést követően nagyon jól el lehetett beszélgetni a digitális személyi asszisztenssel, vagyis a szolgáltatás ezen részét kifejezetten ajánljuk, főleg, ha Alexa-kompatibilis okoseszközökkel rendelkezünk. És persze azt sem szabad elfelejteni: a digitális személyi asszisztens egyelőre nem tud magyarul, így vagy angolul, vagy németül, vagy franciául kell vele társalogni.

Az Orbi Voice szatellit (RBSV40) önmagában 116 000 forintba kerül, ami a hangminőséget is figyelembe véve elég sok. Aki kiváló hangminőségre vágyik, nem lesz elégedett a szettel, aki viszont már rendelkezik Orbi RBK50-es routerrel és szeretné kibővíteni meglévő WiFi hálózatát, valamint szeretne egy okos hangszórót is, ami a háttérben elzenélget, bátran választhatja a terméket. Szettben egyébként 175 000 forintba kerül a két eszköz – a szettet is csak akkor ajánljuk, ha két legyet szeretnénk ütni egy csapásra, vagyis WiFi lefedettséget is akarunk növelni, valamint szükségünk van egy Alexa támogatással rendelkező okoshangszóróra, ami alkalmanként háttérzenét szolgáltat. Igazából erre is való a termék, nem audiofil felhasználásra, erre pedig nem rossz.

A Netgear különleges termékét a hazai képviselettől kaptuk kölcsön tesztelésre, amiért ezúton is szeretnénk köszönetet mondani!

Hasznos hivatkozások

Kapcsolódó termékek arrow_backward arrow_forward
Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}
Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap