Négy világrekordot döntött az Intel hatmagosa

Az Intel rövidesen piacra dobja első hatmagos asztali processzorát, amely Gulftown kódnévre hallgat és amely egy egyszerű BIOS frissítés után használható lesz a jelenleg is forgalomban lévő X58-as alaplapokkal, mivel az egység LGA-1366-os tokozással érkezik. A processzor a hírek szerint ugyan majd csak április vagy május folyamán debütálhat, de a vele készült első korai tesztek már kezdenek megjelenni. Az első ilyen megmérettetés tulajdonképpen nem más, mint egy merénylet az éppen aktuális 3DMark Vantage rekordok ellen, amelyekből a legfrissebb, Performance preset használatával készült eredményről éppen a minap számoltunk be. Nos, ez a rekord az alábbi teszt eredményének értelmében már a múlté, viszont mivel a tesztelő hivatalosan még piacra nem dobott termékkel készítette a rekorder teszteket, így az eredményeket a Futuremark csapata szinte azonnal törölte, mivel ez az ORB (On-line Result Browser - Internetes Eredmény Böngésző) szabályzatába ütközik.

Négy világrekordot döntött az Intel hatmagosa

Az Intel rövidesen piacra dobja első hatmagos asztali processzorát, amely egy egyszerű BIOS frissítés után használható lesz a jelenleg is forgalomban lévő X58-as alaplapokkal, mivel az egység LGA-1366-os tokozással érkezik. A processzor a hírek szerint ugyan majd csak április vagy május folyamán debütálhat, de a vele készült első korai tesztek már kezdenek megjelenni. Az első ilyen megmérettetés tulajdonképpen nem más, mint egy merénylet az éppen aktuális 3DMark Vantage rekordok ellen, amelyekből a legfrissebb, Performance preset használatával készült eredményről éppen a minap számoltunk be. Nos, ez a rekord az alábbi teszt eredményének értelmében már a múlté, viszont mivel a tesztelő hivatalosan még piacra nem dobott termékkel készítette a rekorder teszteket, így az eredményeket a Futuremark csapata szinte azonnal törölte, mivel ez az ORB (On-line Result Browser - Internetes Eredmény Böngésző) szabályzatába ütközik.

A kőkemény tuningot Andre Yang követte el: folyékony nitrogén alkalmazásával a 32 nm-es csíkszélességgel készülő Core i7-980X processzor órajelét egészen 5,9 GHz-ig tudta feltornázni, ami már elegendő volt, hogy négy darab Radeon HD 5870-es videokártyával karöltve nyugdíjazza az összes 3DMark Vantage kategória aktuális világrekordjait. A tesztrendszer egyéb specifikációival kapcsolatban sajnos nincsenek információk, de az szinte biztos, hogy a tuning mester a Radeon HD 5870-es kártyákat sem hagyta referencia órajeleken.

Az Intel hatmagos processzorából egyelőre még csak mintapéldányok készültek, ezek kézről-kézre járnak a szerencsés tuning mesterek között. A hatalmas tuning potenciál megtévesztő is lehet, ugyanis a mérnöki példányok, illetve a mintapéldányok rendszerint jobban tuningolhatóak, mint a kereskedelmi forgalomba kerülő modellek. Így vagy úgy, szép eredmény.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward