Négy új számítógépház a Sharkoon kínálatában

Négy új számítógépház a Sharkoon kínálatában

A Sharkoon kínálatában új, dizájnos számítógépházak jelentek meg. A friss termékek a Rebel 9 Pro Economy, Rebel 9 Pro Value, Rebel 9 Aluminium és a Sharkoon Nightfall neveket kapták. Az újdonságokban közös, hogy mindannyian 455 x 202 x 44 mm-es mérettel rendelkeznek, súlyuk 6 Kg körüli, vázszerkezetük alapja pedig SECC acél. Az új termékek előlapi kivezetései a házak tetején kaptak helyet: a csatlakozók között egy fejhallgató kimenet, egy mikrofon bemenet, valamint két darab USB 2.0-s és egy eSATA port helyezkedik el a reset és a bekapcsoló gomb mellett. A házak esetében az optikai meghajtók, merevlemezek és bővítőkártyák beszerelése szerszámok alkalmazása nélkül történik. Az alaplap tálcája néhány kivágást is tartalmaz, amelyek a kábelek elrendezését könnyítik meg. A tálca a processzor helye mögött egy „ablak” is van, ennek köszönhetően processzorhűtő beszerelésekor, illetve cseréjekor nem kell kiszedni az alaplapot a házból. A termékek esetében 2 darab furat is rendelkezésre áll, amelyek a folyadékhűtő rendszerek külső radiátorához távozó csöveknek készültek. A házak mindegyike úgy van kialakítva, hogy a tápegység a ház alján, hátul helyezkedik el. A kuckók kívül-belül feketében pompáznak, ahogy az a képeken is látszik.

A család első tagja a Rebel 9 Pro Economy modell, amely alap esetben egyetlen ventilátort sem tartalmaz, de a kialakított helyeknek köszönhetően az előlap mögött egy 120 mm-es, az oldallapon két darab 120 mm-es, a ház hátulján egy 80 mm-es vagy 120 mm-es, míg a ház tetején egy 120 mm-es vagy egy 140 mm-es ventilátor helyezhető el igény szerint. A ház egyébként 7 darab PCI bővítőhelyet tartalmaz és összesen 9 darab 5,25 hüvelykes hely áll rendelkezésre benne, amelyekből három darab rejtett. A mellékelt szerelési anyagoknak, illetve rögzítő kereteknek köszönhetően ezekre a helyekre szerelhetjük be 3,5 hüvelykes merevlemezeinket.

A Rebel 9 Pro Value ház a Pro Economy névre keresztelt társához hasonlóan szintén műanyag előlapi panellel rendelkezik, ám ennél a terméknél már kapunk néhány ventilátort is.  A ház elején egy kék ledes világítással ellátott 120 mm-es légkeverő található, a hát hátulján egy világítás nélküli, szintén 120 mm-es ventilátor van jelen, míg a ház oldalán egy kék ledes megvilágítással büszkélkedő 250 mm-es légkeverő pózol, amely fordulatszám szabályzóval is el van látva. Ha ez nem lenne elég, a ház tetején elhelyezhetünk egy 120 mm-es vagy 140 mm-es ventilátort is. Belső felépítés tekintetében ez a modell megegyezik a Rebel 9 Economy Pro változattal.

Akárcsak a harmadik ház a Rebel 9 Aluminium, de ez gyárilag már csak egyetlen 120 mm-es előlapi ventilátort tartalmaz. A házat további két darab 120 mm-es oldallapi és egy darab 80 vagy 120 mm-es hátlapi ventilátorral szerelhetjük fel, de a tetején is elhelyezhetünk egy 120 vagy 140 mm-es légkeverőt. A termék a két Pro sorozatú megoldással ellentétben már nem műanyag, hanem szálcsiszolt alumínium előlappal büszkélkedik, amely 9 darab 5,25 hüvelykes bővítőhelyet takar.

Végül, de cseppet sem utolsó sorban, a kínálatban megjelenik a Nightfall modell is. Ez a termék szintén szálcsiszolt alumínium előlappal rendelkezik, ám a Rebel 9-es házakkal ellentétben a merevlemezek beszereléséhez már nem átalakító kereteket, hanem egy külön kialakított HDD-keretet kínál, amelyben összesen 5 darab merevlemez foglalhat helyet. Az 5,25 hüvelykes bővítőhelyek száma ebben az esetben 5 darab. A Sharkoon Nightfall egy 120 mm-es előlapi ventilátorral érkezik, de a ház hátulján egy további 80 vagy 120 mm-es légkeverő beépítésére van lehetőség.

A Rebel 9 Pro Economy model ára 45,99 dollár, a Nightfall házat 49,99 dollárért, míg a Rebel 9 Pro Value és Rebel 9 Aluminium házakat 59,90 dollárért lehet majd megvásárolni napokon belül. 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward