MSI XPower X58: új infók az ütős alaplapról

Az MSI kínálatában hamarosan egy új X58-as alaplap fog megjelenni, amely a Big Bang család tagja lesz. Az újdonság, amelyről először január folyamán számoltunk be, már készen áll a megjelenésre. Az alaplap olyan ínyencségeket tartalmaz majd, mint például a SATA 6 Gbps-os portok, az USB 3.0-s portok, de egyéb szempontból sem lesz átlagos: nem kevesebb, mint hat darab PCI Express x16-os slottal szerelte fel a gyártó, amelyek SLI és Crossfire rendszerek építésére egyaránt alkalmazhatóak. Ahogy az a képeken is látszik, az alaplap végre megkapta végleges hűtését: a termék VRM áramkörét és X58-as északi hídját egy-egy nagyobb hűtőborda takarja, ezek 8 mm-es SuperPipe hőcsővel vannak egymással kapcsolatban. Az ICH10R déli híd egy külön hűtőbordát kapott, ami a szokásosnál nagyobbnak tűnik.

MSI XPower X58: új infók az ütős alaplapról

Az MSI kínálatában hamarosan egy új X58-as alaplap fog megjelenni, amely a Big Bang család tagja lesz. Az alaplap olyan ínyencségeket tartalmaz majd, mint a SATA 6 Gbps és USB 3.0-s portok, valamint nem kevesebb, mint hat darab PCI Express x16-os slottal szerelte fel a gyártó, amelyek SLI és Crossfire rendszerek építésére egyaránt alkalmazhatóak. Ahogy az a képeken is látszik, az alaplap végre megkapta végleges hűtését: a termék VRM áramkörét és X58-as északi hídját egy-egy nagyobb hűtőborda takarja, ezek 8 mm-es SuperPipe hőcsővel vannak egymással kapcsolatban. Az ICH10R déli híd egy külön hűtőbordát kapott, ami a szokásosnál nagyobbnak tűnik.

A processzor tápellátásáról egy 16 fázisú tápáramkör gondoskodik, míg a memória modulok tápellátásáért egy háromfázisú megoldás felel. Megfigyelhető, hogy a szokásos 8 tűs tápcsatlakozó mellett van még egy 8 tűs a processzor mellett, de nem kell aggódni, ez csak az igen kemény tuningosok számára van fenntartva, normál konidíciók mellett, csak az egyiket kell használni. Hasonlóan a PCI-E slotok mellett is van egy tápcsatlakozó, az arra kell, ha úgy döntenénk, hogy megkapkoljuk az összes slotot. Az alaplap a tuningolók álma lehet, ugyanis található rajta V-Check Point, ami a rendszer különböző feszültségeinek folyamatos ellenőrzésére szolgál, de a kínálatban az OC Genie támogatás és egyéb a tuningolást kényelmesebbé és hatékonyabbá tévő funkciók is helyet kapnak (OC Dashboard, Easy OC DIP kapcsoló, feszültségmérő V-Kit). A képek alapján a hátlapi csatlakozók között is találhatunk majd USB3-as és power over eSATA-s csatlakozókat. A „hangkeltésről” az MSI PCI-Express x1-es slotba illeszkedő Quantum Wave audió vezérlője gondoskodik, amely Creative EAX 5.0 HD támogatást is kínál.

Az MSI Xpower X58 hamarosan forgalomba kerül, ajánlott végfelhasználói ára azonban még nem ismert.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward