MSI Wind U110 ECO: Poulsbo alapokon

Az MSI az idei Cebit keretein belül már bemutatta Wind U110 ECO típusjelzéssel ellátott netbookját, ám a kis szerkezetet most hivatalosan is bejelentette a gyártó, így lehullt a lepel a termék pontos specifikációiról, amelyek meglehetősen érdekesnek mondhatóak.

MSI Wind U110 ECO: Poulsbo alapokon

Az MSI az idei Cebit keretein belül már bemutatta Wind U110 ECO típusjelzéssel ellátott netbookját, ám a kis szerkezetet most hivatalosan is bejelentette a gyártó, így lehullt a lepel a pontos specifikációjáról, amely meglehetősen érdekesnek mondható.

A 10 hüvelykes képátlójú, 1024x600 pixeles natív felbontású kijelzővel ellátott netbook egy Intel Atom Z530-as processzorral bír, amely 1,6 GHz-es órajelen üzemel. A rendszerben 1 GB DDR2-es memória foglal helyet, a maximális mennyiség amivel megbírkózik a gép 2GB, mint a legtöbb netbookban. Az adatok tárolásáról konfigurációtól függően 80 GB-os, 120 GB-os vagy 160 GB-os merevlemez gondoskodik. A gyártó a szerkezet érkezésével kapcsolatban egy hivatalos közleményt is kiadott, amelyben egy elírásra is figyelmesek lehetünk. A közlemény szerint a szerkezet Ati Mobility Radeon HD 3200-as videó vezérlővel van ellátva, ami azért különös, mert ez a VGA a 780G chipsetekben foglal helyet, márpedig ebben a gépben nem az van (nem is lehetne). Úgyhogy ha nem írták el, akkor lehet, hogy a közeljövőben találkozhatunk majd egy új, belépőszintű Radeonnal.

A gyártó által mellékelt táblázat Intel Poulsbo US15W lapkakészletet említ a termék esetében, amelyben egy GMA500-as videó vezérlő foglal helyet. Az integrált videó vezérlő h.264-es, MPEG2-es, MPEG4-es VC1-es és WMV9-es videókhoz egyaránt kínál hardveres gyorsítást. A tesztek szerint a termék 3D-s teljesítménye egyébként szerény lesz (3Dmark 05: 150 pont).

Az U110 ECO a gyártó állítása szerint akár 9 órán át is képes üzemelni (csak a nagyobb kapacitású akkumulátorral): a termékhez háromcellás vagy hatcellás energiaforrást kínál az MSI. A netbook 260 mm x 180 mm x 19-31,5 mm-es méretekkel és háromcellás akkumulátor esetén nagyjából 1 Kg-os súllyal büszkélkedik.

A netbookban egyébként négy az egyben kártyaolvasó, Ethernet port és WiFi adapter, illetve választástól függően egy 1,3 Megapixeles vagy egy 2 Megapixeles beépített webkamera foglal helyet. Az új termék Windows XP Home vagy Windwos Vista Basic operációsrendszerrel kerül forgalomba és 449 euró körüli áron vásárolható meg.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward