MSI Radeon 5800-asok Twin Frozr II hűtéssel

Az MSI kínálata két új, egyedi hűtéssel ellátott Radeon HD 5800-as sorozatú videokártyával bővült. A termékek annak ellenére, hogy Twin Frozr II-es hűtéssel vannak ellátva, nem képezik majd részét a gyártó Lightning videokártya családjának, amelyben egyébként gyárilag tuningolt, villámgyors termékek vannak jelen.

MSI Radeon 5800-asok Twin Frozr II hűtéssel

Az MSI kínálata két új, egyedi hűtéssel ellátott Radeon HD 5800-as sorozatú videokártyával bővült. A termékek annak ellenére, hogy Twin Frozr II-es hűtéssel vannak ellátva, nem képezik majd részét a gyártó Lightning videokártya családjának, amelyben egyébként gyárilag tuningolt kártyák vannak jelen.

A két friss termék, azaz a Radeon HD 5850-es és Radeon HD 5870-es modellek ennek értelmében referencia órajeleken kerülnek forgalomba, de a jó teljesítményű hűtésnek köszönhetően azért némi tuningra mindenképpen lehetőséget biztosítanak majd. A 40 nm-es csíkszélességgel készülő Cypress GPU-val felszerelt termékek közül az 1440 stream processzorral gazdálkodó Radeon HD 5850-es videokártya esetében a magórajel 725 MHz-es, míg az 1 GB-nyi GDDR5-ös típusú memória chipek 4 GHz-en ketyegnek. A Radeon HD 5870 esetében a GPU-ban már mind az 1600 stream egység rendelkezésre áll, a magórajel itt 850 MHz-es, ám a szintén 1 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória ebben az esetben már 4,8 GHz-en üzemel. Mindkét termék esetében rendelkezésre áll a DirectX 11-es, az Eyefinity, az ATI Stream és a CrossfireX támogatás, sőt, video kimenetek tekintetében sincs különbség a jövevények között: mindkét kártyán egy DVI, egy HDMI és egy DisplayPort kimenet kapott helyet.

Az R5850 Twin Frozr II és R5870 Twin Frozr II-es videokártyák olyan minőségi alkatrészekből épülnek fel, amelyek még a hadsereg által támasztott szigorú feltételeknek is megfelelnek, így akár hadiipari készülékekben is használhatóak lennének a videokártya egyes elektronikai komponensei - emeli ki a gyártó. A termékeken helyet foglaló Twin Frozr II-es hűtő két darab 80 mm-es átmérőjű ventilátorral rendelkezik, amelyek PWM támogatással is büszkélkednek, így a rendszer pillanatnyi terheltségének megfelelően változik a ventilátorok fordulatszáma. Ez mára már egyáltalán nem számít különlegességnek. A Twin Frozr II-es hűtő négy hőcső segítségével vezeti el a GPU által termelt hőt az alumíniumból készült lamellákhoz. A hőcsövek közül kettő SuperPipe modell, amely 8 mm-es átmérővel rendelkezik.

Az MSI ugyan hivatalosan hódító útjukra indította a termékeket, de ajánlott végfelhasználói áraikkal kapcsolatban egyelőre nem szolgált információval.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward