MSI R5870 szénné tuningolva: új világrekord!

Ismét egy nem mindennapi tuning eredményről érkeztek hírek: egy lelkes overclocker, aki Deanzo becenévvel rendelkezik, megdöntötte a legmagasabb GPU és memória órajel világrekordját, ehhez pedig hatalmas mennyiségű folyékony nitrogént és egy MSI R5870-PM22D1G videokártyát használt. A videokártya referencia órajele a GPU esetében 850 MHz, míg a memória chipek esetében 1200 MHz. A tuning hatására a termék teljesítménye 162,4%-kal növekedett egy hagyományos, referencia órajeleken üzemelő Radeon HD 5870-es kártyáéhoz képest, azaz nyugodtan kijelenthetjük: igen komoly tuningnak vetette alá Deanzo az MSI R5870-es videokártyáját. A teszt előtt alapjáraton a rendszer P17714 pontot kapott a 3DMark Vantage tesztjében Performace preset használatával, ám ez az eredmény a szénné tuningolt konfiguráción már P24486 pont volt.

MSI R5870 szénné tuningolva: új világrekord!

Ismét egy nem mindennapi tuning eredményről érkeztek hírek: egy lelkes overclocker, aki Deanzo becenévvel rendelkezik, megdöntötte a legmagasabb GPU és memória órajel világrekordját, ehhez pedig hatalmas mennyiségű folyékony nitrogént és egy MSI R5870-PM22D1G videokártyát használt. A videokártya referencia órajele a GPU esetében 850 MHz, míg a memória chipek esetében 1200 MHz. A tuning hatására a termék teljesítménye 162,4%-kal növekedett egy hagyományos, referencia órajeleken üzemelő Radeon HD 5870-es kártyáéhoz képest, azaz nyugodtan kijelenthetjük: igen komoly tuningnak vetette alá Deanzo az MSI R5870-es videokártyáját. A teszt előtt alapjáraton a rendszer P17714 pontot kapott a 3DMark Vantage-ben Performace preset használatával, ám ez az eredmény a szénné tuningolt konfiguráción már P24486 pont volt.

Deanzo tuning konfigurációként egy ASUS Rampage II Extreme alaplapot, egy Core i7 975 Extreme processzort, a fent említett videokártyát, egy 320 GB-os merevlemezt, valamint CL7-es Blade memória modulokat használt, amelyek 2000 MHz-es órajelen ketyegtek. A processzor hűtéséről egy Dragon F1 Extreme Edition processzorhűtő gondoskodott, míg a videokártya GPU-ját és memória chipjeit egy Tek9 3.0-s GPU hűtő próbálta jég hidegen tartani. Az operációsrendszer szerepét egy 32-bites Windows 7 RC7100-as szoftver töltötte be, a teszthez 9.11-es, WHQL minősítéssel is ellátott drivert alkalmaztak. Érdekesség, hogy a rendszer processzora a világrekord beállításakor 4748 MHz-en ketyegett, természetesen LN2 hűtéssel.

A tuning oroszlánrészét az MSI Afterburner segédprogramjával hajtották végre: a szoftver a GPU- és a memória órajeleit, valamint a GPU feszültségét is képes módosítani. A végeredmény 1380 MHz-es GPU- és 1350 MHz-es memória órajel lett, amelyekkel sikerült beállítani az új világrekordot, azaz sikerült megszeretni a legmagasabb GPU- és memória órajelen ketyegő videokártyának járó címet.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward