MSI R5870 Lightning, végre hivatalosan is

Az MSI Radeon HD 5830-asáról korábbi hírünkben már beszámoltunk, ám nem ez az egyetlen újdonság, amely a gyártó műhelyében készül. Az MSI ma hivatalosan is bejelentette R5870 Lightning videokártyáját, amely egy egyedi hűtővel felszerelt, gyárilag tuningolt termék. A bejelentés most sajnos csak formalitás, ugyanis a kártya az üzletek polcain majd csak jövő hónaptól kezdve lesz jelen.

MSI R5870 Lightning, végre hivatalosan is

Az MSI Radeon HD 5830-asáról korábbi hírünkben már beszámoltunk, ám nem ez az egyetlen újdonság, amely a gyártó műhelyében készül. Az MSI hivatalosan is bejelentette R5870 Lightning videokártyáját, amely egy egyedi hűtővel felszerelt, gyárilag tuningolt termék. A bejelentés sajnos ezúttal is csak formalitás, ugyanis a kártya az üzletek polcain majd csak jövő hónaptól kezdve lesz jelen.

A minden eddiginél különlegesebb Radeon HD 5870-es modell 15 fázisú tápellátással büszkélkedik, amelyből 13 fázis a GPU, míg a maradék két fázis a memória chipek hatékony és stabil tápellátását biztosítja. A hagyományosnál magasabb nyomtatott áramköri lapra épülő termék felsőkategóriás alkatrészekből épül fel annak érdekében, hogy a kártya lehető legstabilabban, a lehető leghosszabb élettartam mellett üzemelhessen. Ahogy az már korábbi hírünkből is kiderült, a gyártó V-check kivezetéseket is elhelyezett az újdonságon, amelyek azért fontosak, mert segítségükkel egyszerűen nyomon követhetjük a rendszer különböző alkatrészeinek feszültségét (GPU vCore, memória feszültség, stb…) , ehhez csak egy multiméterre van szükség. Összességében elmondhatjuk, hogy a gyártó mindent megtett annak érdekében, hogy egy igazán ínyenc tuningkártyát dobhasson piacra.

A DirectX 11-es, ATI Stream, Eyefinity és CrossfireX támogatással is ellátott termék a stabil működéshez két darab nyolctűs PCI Express tápcsatlakozót igényel. A 40 nm-es Cypress GPU belsejében 1600 stream processzor lapul, a grafikus processzor magórajele a referencia 850 MHz helyett 900 MHZ-es értéket képvisel. Az 1 GB-nyi GDDR5-ös típusú fedélzeti memória órajelén nem változtatott a gyártó: a chipek a referenciának megfelelően 4,8 GHz-en ketyegnek. Ezeket az órajeleket a kártya minőségi felépítést elnézve, bizony jó eséllyel feljebb tudjuk tornázni.

A Twin Frozr II-es hűtéssel is felvértezett újdonság két darab DVI, egy HDMI és egy DisplayPort csatlakozót tartalmaz. A hűtő két 80 mm-es átmérőjű ventilátor, valamint összesen nyolc heat pipe segítségével próbálja hűvösen tartani a kártya GPU-ját. A heat pipe-ok között négy darab 8 mm-es SuperPipe is jelen van a még hatékonyabb hűtés érdekében.

Az MSi R5870 Lightning ajánlott végfelhasználói árával kapcsolatban egyelőre nincsenek információk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward