MSI 9600 GT 2 GB: tuning gombnyomásra

A P45-ös lapkakészlettel felszerelt alaplapok gazdag felszereltségén és maximalista kivitelén felbuzdult az MSI, és kiadott egy minden szempontból különleges és egyedi 9600 GT-t, amely MSI 9600 GT Diamond típusjelzéssel kerül a boltok polcaira. A kártya gyakorlatilag mindennel rendelkezik, amit egy felhasználó elvárhat egy videokártyától: az egység egy egyedi hőcsöves hűtőalkalmatossággal van ellátva, amelynek ventilátora alacsony terhelés esetén egyszerűen kikapcsol, így a robosztus hűtő a passzív magoldásokhoz hasonlóan csendben teszi a dolgát.

MSI 9600 GT 2 GB: tuning gombnyomásra

A P45-ös lapkakészlettel felszerelt alaplapok gazdag felszereltségén és maximalista kivitelén felbuzdult az MSI, és kiadott egy minden szempontból különleges és egyedi 9600 GT-t, amely MSI 9600 GT Diamond típusjelzéssel kerül a boltok polcaira. A kártya gyakorlatilag mindennel rendelkezik, amit egy felhasználó elvárhat egy videokártyától: az egység egy egyedi hőcsöves hűtőalkalmatossággal van ellátva, amelynek ventilátora alacsony terhelés esetén egyszerűen kikapcsol, így a robosztus hűtő a passzív megoldásokhoz hasonlóan csendben teszi a dolgát.

A következő különlegesség nem más, mint a HDMI és a Display Port kimenet, amelyek mellett természetesen DVI kimenet is helyet kap a kártyán, ez utóbbiból rögtön kettőt is elhelyez a gyártó az újdonságon. A kártya 2 GB GDDR3-as memóriával van felszerelve, ám hogy ez a teljesítményre mekkora hatással van, illetve érdemes-e ennyi memóriát felszerelni egy 9600 GT-re, az már más kérdés. A kártya talán egyik legnagyobb különlegessége az, hogy az egységet egy gombnyomással lehet majd tuningolni, a kártya kivezetéseinél található piros Turbo gomb megnyomásával. A gombnyomás hatására a kártya memóriájának és GPU-jának órajele megnövekszik (egyelőre pontosan nem tudni, hogy milyen mértékben), ezzel egy időben a G94-es GPU magfeszültsége is emelkedik.

A 9600 GT Diamond-ot a gyártó ellátja a Dr. MOS névre hallgató technológia támogatásával is, ez az eljárás energia megtakarítást tesz lehetővé. A gyártó a kártya ventilátora fölé egy szokatlan rácsot is helyezett, ami dizájn- és biztonságbeli funkcióval egyaránt rendelkezik. Az MSI legfrissebb videokártyája várhatóan a következő hónap folyamán mutatkozik be a nagyközönség számára, ám a jövő héten megrendezésre kerülő Computex-en is találkozhatunk vele. Az egység árával kapcsolatban egyelőre nincsenek információk, remélhetőleg a Computex alkalmával erről a részletről is lehull végre a lepel.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward