Mozgásérzékelős Eee PC vezérlő az ASUS-tól

A Nintendo Wii mozgásérzékelős vezérlőja, amely Wiimote névre hallgat, rendkívül népszerű eszköz a játékosok körében. A legfrissebb hírek szerint úgy tűnik, hogy erre az ASUS-nál is rájöttek, éppen ezért elkészítették Eeemote, azaz Eee Stick nevezetű megoldásukat, amely hasonló elven működik majd, mint a Wiimote, Az Eee Stick-et a gyártó az Eee PC irányítására fogja használni, az eszközt az FCC dokumentumaiból ismerhetjük meg először.

Mozgásérzékelős Eee PC vezérlő az ASUS-tól

A Nintendo Wii mozgásérzékelős vezérlője, amely Wiimote névre hallgat, rendkívül népszerű eszköz a játékosok körében. A legfrissebb hírek szerint úgy tűnik, hogy erre az ASUS-nál is rájöttek, éppen ezért elkészítették Eeemote, azaz Eee Stick nevezetű megoldásukat, amely hasonló elven működik majd, mint a Wiimote, Az Eee Stick-et a gyártó az Eee PC irányítására fogja használni, az eszközt az FCC dokumentumaiból ismerhetjük meg először.

Az ASUS megoldása nagyban hasonlít a Wiimote-ra, azaz két részből épül fel: az egyik egy gombokkal felszerelt vezérlő (a fenti képeken is látható), míg a másodlagos vezérlő egy analóg karral ellátott egység. Az ASUS újdonságát az idei Computex alkalmával már megtekinthettük működés közben is, a róla készült, kissé gyenge minőségű videó:

A videó alapján az ASUS megoldása többé-kevésbé hasonlít a Wii esetében már megismert Wiimote-ra, amely az új technológiának köszönhetően hatalmas népszerűségre tett szert eddig. Az Eee Stick pontos megjelenésével kapcsolatban egyelőre nem szolgált információkkal a gyártó, az viszont már tudható, hogy az új vezérlőért 70 dollár körüli árat kér majd az ASUS.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward