Monitor csatlakoztatása USB-n keresztül

Monitor csatlakoztatása USB-n keresztül

Az EVGA egy új, ötletes kiegészítőt kínál az asztali- és notebook konfigurációk tulajdonosainak: az új eszköz és egy szabad USB port segítségével könnyedén csatlakoztathatunk még egy monitort a rendszerhez. A gyártó két új modellje UV12 és UV16 típusjelzéssel büszkélkedik, a két újdonság a DisplayLink technológia segítségével kapcsolja a plusz monitort a notebookhoz vagy az asztali géphez.

Az EVGA terméke nem rendelkezik GPU-val az eszköz egy virtuálus meghajtóprogram segítségével működik: maga a készülék nagyteljesítményű DDR memóriát tartalmaz és támogatja a Windows Vista Aero eljárását, valamint képes a magas képernyőfelbontások használatára is. A kiegészítő USB 2.0-s porton keresztül kapcsolódik, csatlakoztatás után háromféle módot kínál fel a megjelenítő számára: a monitor segítségével tükrözhetjük vagy kiterjeszthetjük az asztalt, de akár elsődleges megjelenítőként is használhatjuk az újonnan a rendszerhez kapcsolt eszközt.

Az UV12-es egység 1280x1024 és 1440x900 pixeles felbontással képes üzemelni, míg az UV16-os társa 1600x1200 vagy 1680x1050-es natív felbontást kínál. Mindkét termék rendelkezik DVI és VGA támogatással. A két kis eszközök Windows XP és Windows Vista 32-bites operációsrendszerekkel képes együttműködni. A gyártó által mellékelt szoftver segítségével a munkaterületet jobbra, balra, felfelé vagy lefelé is kiterjeszthetjük, sőt, akár el is forgathatjuk vagy tükrözhetjük az asztalt. Az EVGA az eszközök mellé táskát, USB kábelt és DVI-VGA átalakító kábelt egyaránt biztosít, de a csomagban a driver cd és a felhasználói kézikönyv is megtalálható.

A két adapter hamarosan elérhető kereskedelmi forgalomban, az EVGA termékei 100 dollár alatti árral lesznek elérhetőek. Az eszközök rendkívül hasznosnak tűnnek, ám magyarországi forgalmazásukról egyelőre még nincsenek információk. A termékekről bővebb információt a gyártó weboldalán találunk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward