Mobility Radeon HD 4000-s kártyák készülnek

Mobility Radeon HD 4000-s kártyák készülnek

Az AMD a Japánban megrendezésre kerülő Ceatec show keretein belül mutatta be Radeon HD 4000-sorozatának első működő tagját. A vállalat az újdonság mellett mobil, két GPU-val felszerelt grafikus adapterek fejlesztésén is dolgozik. A Radeon HD 4000-es család mobil verziói már egy ideje készülnek, az egységek várható megjelenésével kapcsolatban azonban még mindig nincsenek információk.

Az ATI M98-L és ATI M96-os kódnévvel ellátott termékek már június folyamán átmentek a PCI-SIG kompatibilitás-ellenőrző procedúráján, így a termékek már régóta rendelkeznek jóváhagyással. Ennek ellenére az elmúlt idők folyamán szinte semmilyen információ nem szivárgott ki a termékek várható specifikációival, illetve típusjelzéseivel kapcsolatban. A vállalat gyakorlata alapján a termékek számozásából kiindulva az ATI Mx8 elnevezésű termékei a felsőkategóriát, míg az ATI Mx6 példányok a középkategóriát, az Mx4 és Mx2 kódnévvel ellátott modellek pedig a belépő szintet képviselik. A Ceatec alkalmával bemutatott termék az információk szerint a Mobility Radeon HD 4600-as vagy a Mobility Radeon HD 4800-as család tagja.

A Catalyst driverben való kutakodás után nyilvánvalóvá vált az is, hogy a gyártó tervei között szerepel a Mobility Radeon HD 4850X2-es modell elkészítése is, amely egy két GPU-val felvértezett termék lesz. Ezzel egy időben a Mobility Radeon család 4650, 4670, 4850 és 4870-es változatai egyaránt készülnek, igaz, az elnevezése még nem nyertek hivatalos megerősítést.

A Ceatec bemutatón látható rendszerben egy ATI Mobility Radeon HD 4000-es sorozatú, MXM formátumú kártyát mutatott be a gyártó. Az újdonság egy fejlesztői lapra csatlakozott, amiből arra lehet következtetni, hogy a termék bár készen áll, de még nem állnak rendelkezésre olyan noteszgépek, amelyekben elhelyezhető lenne a termék.

Az ATI számára fontos lenne, hogy új, versenyképes videó vezérlőket dobjon piacra a mobil szegmensben is, erre valószínűleg még idén sor fog kerülni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward