Mobil Intel Extreme Edition processzor

Az Intel hivatalosan is bejelentette első, mobil Extreme Edition processzorának érkezését, amely a Core 2 Extreme X7800-as elnevezést kapja. Az új processzor nagy teljesítménnyel áll majd azon játékosok rendelkezésére, akik notebookot szeretnének használni a kikapcsolódáshoz. A processzor két maggal van felvértezve, és újdonságként a gyártó eltávolította belőle a szorzózárat, így könnyedén tuningolhatóvá válik az egység.

Mobil Intel Extreme Edition processzor

Az Intel hivatalosan is bejelentette első, mobil Extreme Edition processzorának érkezését, amely a Core 2 Extreme X7800-as elnevezést kapja. Az új processzor nagy teljesítménnyel áll majd azon játékosok rendelkezésére, akik notebookot szeretnének használni a kikapcsolódáshoz. A processzor két maggal van felvértezve, és újdonságként a gyártó eltávolította belőle a szorzózárat, így "könnyedén" tuningolhatóvá válik az egység.

Igaz, hogy az ehhez hasonló, extrém teljesítménnyel rendelkező megoldások piacán jelenleg csak alacsony kereslet figyelhető meg, de az Intel hisz benne, hogy az új, szorzózár-mentes egység valamelyest segít majd fellendíteni a pangó piacot. Az új processzor 2,66 GHz-es órajellel büszkélkedik, az FSB-je 800 MHz-es, a CPU 65 nm-es gyártási technológia alkalmazásával készült. A processzor 4 MB másodszintű gyorsítótárral rendelkezik, ám az egység TDP-jével kapcsolatban nem szolgált infomációval a gyártó. A szórzózár kiiktatásának köszönhetően a notebook gyártó vállalatok is tuningolhatják termékeiket, ám ezzel egy időben a megfelelő hűtésről is kénytelenek gondoskodni.

"Az innovatív technológiánknak köszönhetően mutathatjuk be új, nagyteljesítményű processzorunkat azon mobil felhasználók számára, akik nagy teljesítményt igényelnek. Az újdonság az Intel Core 2 Extreme márkanév alatt fut majd, amely márkanév az utóbbi időben szinonimájává vált a hatalmas teljesítmény kifejezésnek." - mondta Mooley Eden, aki az Intel mobil platform részlegének alelnöke és vezérigazgatója.

Az év elején az Intel még arról számolt be, hogy első mobil Core 2 Extreme processzorukat még a második negyedév folyamán piacra dobják majd, ám ezt az elhatározást megváltoztatták, így a harmadik negyedévben jelenik meg az első mobil Core 2 Extreme processzor, majd a negyedik negyedév folyamán a második. Az X7800-as processzort eredetileg az iskolakezdésre időzítették, de a gyártó előbbre hozta a bemutatót annak reményében, hogy az újdonság majd segít fellendíteni a nagyteljesítményű noteszek forgalmát.

Az X7800-as mobil kétmagos processzor már elérhető az OEM gyártók számára, az újdonság ára 851 dollár. Ez első X7800-as processzorral szerelt notebookok várhatóan két héten belül megjelennek a piacon.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward