Mikrochip beépített hangszórókkal

Mikrochip beépített hangszórókkal

A Conexant Systems egy meglehetősen furcsa chipet készített, amely beépített hangszórókkal is fel van vértezve. Az eljárást Speakers-on-a-chip (SpoC), azaz "hangszórók egy chipen névre keresztelték. A CX20562 sorozatú chipekkel főként a költséghatékony megoldásokat igénylő piacot kívánja célba venni a gyártó, az új termék ugyanis rendelkezik a főbb hangszóró tulajdonságok támogatásával emellett képes az audió és a hang feldolgozására is, mindezt egy rendkívül kis tokozásba foglalva teszi.

"A letölthető zenék és különböző tartalmak iránti igények egyre nagyobb növekedésével, valamint a VoIP szolgáltatás üzleti és otthoni robbanásszerű elterjedésével felmerültek a legújabb vásárlói igények is a jobb minőségű, költséghatékony audio termékek iránt." - nyilatkozta a Forward Concepts névre hallgató  piackutató vállalat elnöke, Will Strauss.

"A Conexant SPoC megoldásainak köszönhetően megnyílik az ut az olcsóbb VoIP full-duplex telefonok előtt, de a PC-k számára is lehetőség nyílik, hogy azokat magas minőségű audió támogatással vértezzék fel, így alkalmasak legyenek például Skype kommunikációra is."

Az egy chipből álló CX20562-es család digitális audio feldolgozó processzorral, audio kodekkel és egy D-osztályú erősítővel is fel van szerelve, ennek köszönhetően fejlett audió feldolgozást, visszhang-mentesítést és zajszűrést is lehetővé tesz. A chip USB interfésszel AUX analóg bemenettel egyaránt rendelkezik. Az egység fejhallgató kimenettel és belső mikrofon bemenettel egyaránt bír, ezen kívül digitális/analóg hangerőszabályzásra, hangszóró- és mikrofonnémításra is képes. A chip verziótól függően akár 20 gombból álló billentyűzet és LCD kijelző kezelésére is képes.

A CX20562-es család már elérhető, a termék képességeitől függően 2 és 3,75 dollár közötti áron vásárolható meg 10.000 darabos rendelés esetén. Az egység a tulajdonságai alapján ideális lesz olcsóbb telefonokban és multimédia lejátszókban történő felhasználásra egyaránt.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward