Microsoft: bármilyen Win7 mehet netbookra

A Windows és a netbookok kapcsolatában a Microsoft legfrissebb operációsrendszerének, a WIndows 7-nek a megjelenésével némi változás állhat be, ami egyáltalán nem elhanyagolható. A vállalat a Windows Vista és a Windows XP telepítését az adott konfigurációk esetében feltételekhez kötötte, így meg volt határozva, hogy milyen képátlójú kijelző, mennyi memória és mekkora merevlemez lehet a netbookban. A Windows 7 esetében a legfrissebb hírek szerint már megszűnnek a korlátok.

Microsoft: bármilyen Win7 mehet netbookra

A Windows és a netbookok kapcsolatában a Microsoft legfrissebb operációsrendszerének, a WIndows 7-nek a megjelenésével némi változás állhat be. A vállalat a Windows Vista és a Windows XP telepítését az adott konfigurációk esetében feltételekhez kötötte, így meg volt határozva, hogy milyen képátlójú kijelző, mennyi memória és mekkora merevlemez lehet a netbookban. A Windows 7 esetében a legfrissebb hírek szerint már megszűnnek a korlátok.

A Microsoft közleménye szerint az OEM és ODM vállalatok a jövőben szabadon eldönthetik, hogy termékükre mely Windows 7-es kiadást kívánják telepíteni.

Ennek értelmében akár olyan alsókategóriás netbookokat is láthatunk majd, amelyek Windows 7 Home Premium operációsrendszerrel bírnak, sőt, olyan felsőkategóriásakat is, amelyeken Windows 7 Starter van. Ez az állítás inkább a lehetőséget szemléltetni, ugyanis a felsőkategóriás készülékekben aligha lesz Windows 7 Starter. Ez a változat ugyanis eléggé le van "butítva": nincs benne Aero Glass felhasználói kezelőfelület, a tálcán futó alkalmazások esetében nincsenek thumbnail-ek, azaz nem nézhetjük meg a megnyitott alkalmazás képét kicsiben, nem lehet az asztalt testreszabni, nincs gyors felhasználóváltás, nincs DVD lejátszás, Windows Media Center, sőt, még többmonitoros támogatás sem. Ebből, azaz a Starterből 64-bites kiadás sem készül.

Összességében szinte biztos, hogy a Starter változatra is meglesz a piaci igény, de a legfontosabb az, hogy a gyártók kezét végre nem kötik szigorú szabályok operációsrendszer választásakor. A Windows 7 egyébként alig több, mint három hét múlva, egészen pontosan október 22-én válik hivatalosan is elérhetővé, illetve megvásárolhatóvá.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward