Mérséklődik a Phenom processzorok ára

Az AMD Phenom processzorai kisebb-nagyobb hibákkal küzködnek, ennek hatására az AMD csökkenti árukat, hogy versenyképesebbé váljanak a termékek a vásárlók számára. A 9600-as processzorok a TLB patch alkalmazásával (BIOS frissítés)körülbelül  30%-kal lassabbak, mint az Intel Core 2 Quad Q6600-as egysége, ám most az árcsökkenésnek köszönhetően talán picit javul az AMD processzorainak helyzete.

Mérséklődik a Phenom processzorok ára

Az AMD Phenom processzorai kisebb-nagyobb hibákkal küszködnek, ennek hatására az AMD csökkenti árukat, hogy versenyképesebbé váljanak a termékek a vásárlók számára. A 9600-as processzorok a TLB patch alkalmazásával (BIOS frissítés)körülbelül  30%-kal lassabbak, mint az Intel Core 2 Quad Q6600-as egysége, ám most az árcsökkenésnek köszönhetően talán picit javul az AMD processzorainak helyzete.

November folyamán a Phenom 9500-as és 9600-as modellek rendszerint 251 dolláros és 283 dolláros áron voltak forgalomban. A Phenom modellekhez megjelent TLB patch-ek némileg csökkentették a processzorok teljesítményét, így az árukhoz viszonyítva már nem minősültek egyértelműen jobb választásnak, legalábbis az Intel Core 2 Quad Q6600-hoz képest.

Egyes külföldi webáruházban minden különösebb hírverés nélkül kezdtek el csökkeni a Phenomok árai: a Newegg jelen pillanatban 199 dollárért adja a 9500-as modellt és 245,99 dollárért a Phenom 9600-as egységet. Az egyéb oldalakon még a régi árak szerepelnek, de úgy tűnik, hogy az AMD valóban alkalmazza a korábban meghirdetett árstratégiáját, azaz mérsékli a Phenomok árát.

Az árcsökkentés hatására a processzorok 12-13%-kal lesznek olcsóbbak, így vonzóbbak lehetnek a vásárlók számára, főleg azoknak, akik már AM2+-os alaplappal rendelkeznek. A hazai árak várható változásával kapcsolatban nincsenek információk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward