Mérföldkő: itt az 50 milliomodik Wii GPU

Az AMD-nek mostanában elég mozgalmas napjai vannak. A vállalat egyre kiélezettebb árharcot folytat az Nvidia-val a videokártya piacon: a cégek sorra jelentik be újabbnál-újabb árcsökkentési terveiket, a legutóbbi mérséklésről például éppen a tegnapi nap folyamán érkeztek hírek. Ezzel egy időben a cég némi ünneplésre is kap okot. Az gyárkiszervezés után nem sokkal,  a mozgalmas hétköznapok közepette a gyártó bejelentette, hogy leszállította 50 milliomodik GPU-ját a Nintendo Wii-hez a konzol piacon.

Mérföldkő: itt az 50 milliomodik Wii GPU

Az AMD-nek mostanában elég mozgalmas napjai vannak. A vállalat egyre kiélezettebb árharcot folytat az Nvidia-val a videokártya piacon: a cégek sorra jelentik be újabbnál-újabb árcsökkentési terveiket, a legutóbbi mérséklésről például éppen a tegnapi nap folyamán érkeztek hírek. Ezzel egy időben a cég némi ünneplésre is kap okot. Az gyárkiszervezés után nem sokkal,  a mozgalmas hétköznapok közepette a gyártó bejelentette, hogy leszállította 50 milliomodik GPU-ját a Nintendo Wii-hez a konzol piacon

.

Az 50 milliós darabszámot jelentő mérföldkő kapcsán az AMD illetékesei azt nyilatkozták, hogy a Nintendo Wii-ben helyet foglaló, Hollywood kódnévvel ellátott konzol GPU a legsikeresebb termék eladások tekintetében. A sajtóközlemény ugyan nem tesz róla említést, de valószínűleg a sokkal nagyobb és erősebb ATI Xenos GPU sem teljesíthet rosszul a piacon. Ez az a chip, amely az X-box 360-as konzolban foglal helyet. A Microsoft illetékesei még január folyamán adtak hírt róla, hogy leszállították a 28 milliomodik X-box 360-as konzolt, ami a készülék 2005-ös megjelenését tekintve nem mondható rossz teljesítménynek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward