Megviselte a szilveszter a 30 GB-os Zune-okat

A 30 GB-os merevlemezzel felszerelt Zune lejátszók tulajdonosainak biztosan emlékezetesen telt az idei szilveszter: a lejátszók 2008. december 31-én éjjel 0 óra 1 perckor hard reset keretein belül kikapcsolódtak. A termékek újraindítása már lehetetlen volt, ugyanis az eszközökön a bootolást jelző csík végigment, majd onnan nem mozdult, azaz a lejátszókat nem lehetett elindítani. A felhasználói panaszáradat alapján úgy tűnik, hogy rendkívül széleskörű volt a probléma. A gondot egyébként az okozta, hogy a készülékek szoftverében lévő hiba nem engedte a naptárat az év utolsó napján normálisan frissülni.

Megviselte a szilveszter a 30 GB-os Zune-okat

A 30 GB-os merevlemezzel felszerelt Zune lejátszók tulajdonosainak biztosan emlékezetesen telt az idei szilveszter: a lejátszók 2008. december 31-én éjjel 0 óra 1 perckor hard reset keretein belül kikapcsolódtak. A termékek újraindítása már lehetetlen volt, ugyanis az eszközökön a bootolást jelző csík végigment, majd onnan nem mozdult, azaz a lejátszókat nem lehetett elindítani. A felhasználói panaszáradat alapján úgy tűnik, hogy rendkívül széleskörű volt a probléma. A gondot egyébként az okozta, hogy a készülékek szoftverében lévő hiba nem engedte a naptárat az év utolsó napján frissülni.

A magyarázatok szerint a 2006-ban készült, 30 GB-os merevlemezzel felszerelt modelleket érinti a hiba, a kellemetlenséggel kapcsolatban már egy közlemény is megjelent. A Microsoft a nyilatkozat keretein belül elismerte, hogy a fent említett készülékek esetében valóban van egy bug, ami a felhasználók által tapasztalt hibát okozza. A szóvivő elmondása szerint a készülékek január 1-én már használhatóak lesznek (mint kiderült, tényleg azok lettek). A Microsoft azt tanácsolta, hogy a tulajdonosok hagyják teljesen lemerülni a készüléket, majd töltsék fel teljesen és úgy kapcsolják be. A vállalat szerint a Zune Pass tagok számára egy szinkronizációra lesz szükség ahhoz, hogy a korábban letöltött tartalmakkal kapcsolatos jogosultságok frissüljenek.

A külföldi kollégák kérdéseire a Microsoft illetékesei kiemelték, hogy a hiba csak a 30 GB-os merevlemezzel szerelt példányokat érinti. A driverhiba egy olyan alkatrész miatt lépett fel, amely csak az említett készülékekben van jelen. Rossz hír, hogy a vállalat szerint elvileg minden 30 GB-os készüléket érinthet a probléma, jó hír viszont, hogy január 1-től kezdve "megjavultak" a lejátszók és hibátlanul üzemelnek tovább.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward