Megszűnő Intel processzorok

Az Intel nagy reményeket fűz a 45 nm-es gyártási technológiával készülő processzoraihoz, a gyártó ezért fokozatosan előkészíti a terepet a jövevények számára. A váltásnak köszönhetően számos Core Solo, Core Duo Celeron és egy Core 2 Quad processzor forgalmazása fejeződik be, ezekből az egységekből a lenti táblázatban található dátum az utolsó időpont, amikor rendelni lehet. A processzorok a megmaradt raktárkészletből kerülnek értékesítésre.

Megszűnő Intel processzorok

Az Intel nagy reményeket fűz a 45 nm-es gyártási technológiával készülő processzoraihoz, a gyártó ezért fokozatosan előkészíti a terepet az új jövevények számára. A váltásnak köszönhetően számos Core Solo, Core Duo Celeron és egy Core 2 Quad processzor forgalmazása fejeződik be, ezekből az egységekből a lenti táblázatban található dátum az utolsó időpont, amikor rendelni lehet. A processzorok a megmaradt raktákészletből kerülnek értékesítésre.

A táblázatban is jól látható, hogy rövidesen összesen 26 processzort von ki a forgalomból az Intel. A processzorok többsége a Core márkanévhez tartozik, a Core 2-es egységek közül kizárólag a Core 2 Extreme QX6700-as modellt nyugdíjazza a processzorgyártó nagyvállalat. A kivont processzorok helye természetesen nem marad üresen: a régebbi egységek helyett az újabb, gyorsabb CPU-k foglalnak majd helyet a termékpaletta ezen részein. Az átalakulás nagyságát az is jól szemlélteti, hogy a gyártó egy négymagos egységet is száműz a kínálatból (QX6700).

A processzorok többsége 2007. december 31-től kerül kivonásra, az egyetlen ilyen négymagos egység, a QX6700-as 2008. január 4-én rendelhető utoljára.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward