Megszűnő 45- és 65 nm-es Intel processzorok

Megszűnő 45- és 65 nm-es Intel processzorok

Az Intel a Nehalem processzorok érkezésével kissé átalakítja majd processzor kínálatát. Az új modellek a jelenlegi információk szerint most már hamarosan, azaz egészen pontosan november 17-én válnak elérhetővé a nagyközönség számára. Ezzel néhány 65- és 45 nm-es csíkszélességgel készülő processzor pályafutása a gyártó tervei szerint rövidesen véget ér.

Az Intel a Core 2 Quad 9450-es, a Core 2 Duo E8200-as és a Core 2 E8190-es - ez utóbbiról eddig tudni sem lehetett - modellekkel kapcsolatos rendeléseket 2009. január 9-én fogadják utoljára. Ezek a 45 nm-es csíkszélességgel készülő processzorok nem voltak túl sokáig a piacon, de a gyártó már most is kínál helyettük gyorsabb változatokat hasonló, illetve azonos áron.

A TG Daily információi szerint január 9-én nem csak a felsorolt processzorok, de további egységek pályafutása is befejeződik majd. A vállalat ezen a napon vesz fel rendeléseket utoljára a 65 nm-es a Core 2 Duo E6850, E6750, E6550, E6540 és E4600-as asztali processzorok esetében, valamint a Core 2 Duo T7400-as és Celeron-M 530-as mobil processzorok esetében. Az 1 GB-os Turbo Memory modulok sincsenek jobb helyzetben: ezeket a termékeket 2009. március 27-ig lehet megrendelni. Ezek a modulok egyébként Windows Vista alatt használhatóak, segítségükkel a noteszgépek boot idejét csökkenteni, az alkalmazások indítását felgyorsítani, míg az akkumulátorok működési időtartamát padig valamelyest növelni lehet.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward